Människor värderar sig själva efter vad främlingar tycker?

Jag förstår inte varför människor bestämmer sitt självvärde efter vad främlingar tycker. Jag är så trött på att främlingar tror sig ha rätten att ropa saker och gå fram och tafsa och att man förväntas ta det som komplimanger. Det är INTE komplimanger. Och då kommer vi till de som suger åt sig av det främlingar säger. Varför utgår ert självvärde från vad folk ni inte ens känner och kanske inte ens vill känna tycker? Beteckningen MILF till exempel är rent kränkande och jag förstår inte varför folk känner sig smickrade av det. Beteckningen står för en mogen mamma (vanligtvis mellan 35-50 år gammal) som folk kan tänka sig att ha sex med. Ungefär samma finns för män också, DILF. Varför blir man smickrad av att främmande människor som man troligtvis inte vill ha något att göra med, kan tänka sig att ha sex med en? Varför värderar man sig själv efter hur många främlingar som kan tänka sig ha sex med en? Jag avskyr att bli kallad det och även att främlingar tror sig ha rätten att bedöma ens utseende och kropp samt "ta för sig" och känna. Man ska kunna gå var som helst utan att bli antastad.
 
Jag bryr mig bara om vad två personer tycker om hur jag ser ut och det är jag själv och min partner. Alla andra som tror att de har rätten att säga saker borde tänka om. Skulle de vilja att någon kallade deras mamma eller deras barns mamma för MILF? Jo, troligtvis. Har väl gått så långt nu att det är en norm att det ska föreställa smickrande.

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Jag tror själva begreppet "MILF" har blivit så urvattnat att många som använder det inte använder det i sin rätta mening.

Som jag ser det finns det tre sätt folk ändras på. En del blir "vrak", de flesta åldras rätt naturligt och relativt få ser väldigt bra ut även när de blir äldre. När många (inte alla då..) kallar någon MILF tror jag inte de tänker särskilt sexuellt utan mer att personen de syftar på är en av de som ser väldigt bra ut för sin ålder. Någon som ser mogen ut, men fortfarande har kvar mycket av "snyggheten" från sina yngre dagar. Jag menar.. Vanligtvis kanske en 17-åring inte är särskilt attraherad av en 42-åring, men tycker de att personen ser genuint bra ut kanske de kallar den "MILF", men syftar mer på "jäklar vad snygg du är för din ålder" mer än "ska du och jag..?".

Sen kan jag hålla med om att man borde fokusera mer på sin självkänsla än att endast gå på vad andra tycker om en. Har man dock en bra partner är det enklare att ha den självkänslan än om man är singel (och aldrig får någon uppmärksamhet) eller har en dålig partner :(

Svar: Kan förstå om personer som är fast i dåliga förhållanden och inte orkar ta sig ur kan ta detta som komplimang (om de nu tolkar det som att de bara är "snygga" och inte ordet egentliga mening). Men jag tycker det har spridit sig långt ner i åldrarna också. Många menar inte en äldre kvinna då de säger MILF längre, utan ofta är den en mamma i 20-årsåldern. Språk förändras och är aldrig konstant, men just vissa grejer tycker jag inte går att ändra betydelsen för. Då skulle de i så fall behöva byta ut det där F:et.
Highlandertess

Kommentera här: