Uppvisning av studenter?

En del gymnasieskolor har bal eller annan festlig händelse i närheten av studenten. Det verkar skoj, men själva det där runtfösandet av studenter för att de ska "visas upp" i finkläder tycker jag mest verkar vara en tråkig gammal tradition. Vet inte ens om den är så värst "gammal" i och för sig... Parindelningen är, så vitt som jag sett, stereotypisk där kille och tjej går bredvid varandra. Det läggs flera tusen på klänningar och kostymer. Är det värt det? Finns valet för de som inte vill fösas runt och visas upp att istället få gå direkt till balen? Det valet fanns inte för 10 år sedan i alla fall, finns det nu? Känns som ett rätt taskigt läge annars för de som inte vill visa upp sig och/eller de som inte haft råd med jättedyra "fina" kläder.

Kommentarer:

1 Nettan:

Jag gick direkt till balen, utan att visa upp mig och var själv. Jag försökte hålla nere på kostnaderna, så min klänning fick jag billigt, håret fixades av grannen och hennes dotter fixade sminket.

Jag gick för att ha kul, inte för att visas upp som en docka. Men så gjorde jag ofta vad jag själv ville och struntade i sociala koder :-)

Svar: Du hade den möjligheten ändå? Det var ju bra. Mitt gymnasium hade ingen bal då jag tog studenten utan vi gick ut, åt god mat och festade utan dyra klänningar och kostymer, men om vi hade haft bal så hade jag vägrat gå och visa upp mig på det viset.
Highlandertess

Kommentera här: