Livesändning av Monty Python

Igår var Robin och jag till Kristinehamn för att se en livesändning av Monty Pythons show från O2-arenan i London på Nya Grand Bio. Vi promenerade runt lite i staden innan sändningen. En söndag kväll så var det inte mycket liv där inte. Vackert väder i alla fall!
Showen i sig var uppbyggd kring inspelade klipp och sketcher framförda live på scenen i O2. Första akten var inte så värst bra i mitt tycke. Jag förstår mig inte på när folk skrattar åt skämt som döljer fördomar. För mig är fördomarna alldeles för tydliga för att det ska vara något att skratta åt. När de driver med sig själva så är det helt ok. Att driva med fördomar som folk har om en själv som person beroende på vad man är, det tycker jag blir mer självironiskt och roligt. Att driva med folk som inte är som en själv har jag däremot aldrig funnit särskilt mycket humor i.
 
Akt 2 blev dock mycket bättre. Roligast i den var "The Dead Parrot"! Att jag tyckte den var roligast var för att Michael Palin och John Cleese började improvisera i den och helt plötsligt stod de och pratade om något helt annat. John Cleese glömde överlag väldigt många av sina repliker och tappade tråden. Att jag vet det var för att deras manus fanns som engelsk text till hela programmet så man märkte när de ändrade något här och där. De andra ändrade kanske ordningen på saker och något ord här och där, men John ändrade på en hel del han. Det var dock det som framkallade mest skratt hos mig. När han körde sitt eget "spel" liksom.
 
Carol Cleveland var med i 35 av 40 avsnitt av serien Monty Python och hon var med i showen. Jag förstår inte varför hon inte fått mer credit för det hon gjort. De flesta kan alla namnen på medlemmarna i Monty Python, men inte hennes. Åter igen så förstod jag mig inte på när folk skrattade åt hennes uppenbarelse (hörde folk påpeka att hon såg opererad ut, men hon följer bara normen för äldre kvinnor så varför skratta åt det? Snarare synd att kvinnor ska känna den pressen att förändra sitt utseende för att det är så "förbjudet" att bli gammal.) eller varför de skrattade när någon av männen hade klänning. En dokumentär jag såg om Monty Python förklarade att killarna (som de var då, för de började redan 1969) även gjorde kvinnorollerna i sketcherna för att de inte hittade kvinnor som ville göra dem. Att de sedan "behöll" sig själva och gjorde kvinnoroller med mustasch och skägg tycker jag inte alls är "lustigt" utan snarare inget problem alls bara man inte är så fördomsfull kring hur en kvinna "ska" se ut.
 
De hade med en del gäster på scen och i klippen som visades. Kan nämna lite kort Stephen Hawking, Mike Myers, Mick Jagger, Charlie Watts och James Blunt. Förstnämnda Stephen Hawking var klart bäst! Han var även med i arenan i London. Mot slutet när Python-gänget tackade för sig togs det in komiker/skådespelare på scenen. Jag förstod inte riktigt syftet med det, förutom att det kanske var personer som sagt sig vara inspirerade av Monty Python. Det klargjordes aldrig riktigt och man fick inte någon överblick över alla på scenen heller. En svepning med kameran hade kunnat göras tycker jag. Jag såg bara att Warwick Davis dök upp på scen helt plötsligt. Annars hade jag nog trott att det var medarbetare (vilket det också var en del förstås).
 
Utanför biografen i Kristinehamn. Små salonger, men mysig.
 
 I bakgrunden syns Södra torget i Kristinehamn.

Kommentera här: