Raka eller inte = fritt val

Om en person väljer att raka sig eller inte är hens personliga val oavsett om det är en man eller kvinna. Ingen utsätter män för "äckel"-kommentarer eller hot om han är orakad, men kvinnor får däremot höra en hel del. Det är "okvinnligt" och "ohygieniskt" att inte raka sig när man är kvinna. Vad konstigt att folk blandar ihop saker på det viset. Vuxna kvinnor har naturligt kroppshår så det är bara "okvinnligt" efter något konstigt ideal. Och "ohygieniskt"... det alternativet borde i så fall även gälla männen, men det hör man aldrig om. Folk har åter igen blandat ihop lite. Man kan faktiskt vara hygienisk OCH ha kroppshår. Uppenbarligen bedöms hygienen efter var håret sitter för ingen blir äcklad av hår på huvudet.
 
Vad var och en väljer ska få vara deras fria val UTAN dissande kommentarer från andra människor bara beroende på vilket kön den orakade personen har.

Kommentarer:

1 Maria:

Håller med dig! Däremot finns det både kvinnor och män som tycker det är äckligt när män har en massa hår, bland annat på bröstkorgen. Vissa rakar sig ju där, vilket jag inte kan förstå... det är ju bara fint när män har hår så att säga, de är ju inga pojkar längre. Samma gäller för kvinnor. Däremot - när det gäller mig själv - så föredrar jag att exempelvis ha helt lena ben och inget hår under armarna, men det är jag och det har inget med hygien att göra för min del. Men generellt gäller nog det som du säger. :)

Svar: Ibland känner jag för att raka och ibland inte :-) Jag känner att jag numera kunnat släppa det där: "Men vad ska omgivningen tycka/tro?" Jag kan t.ex. gå till simhallen trots att jag inte rakat mig och det kunde jag inte för bara 5 år sedan. Det alla känner är bäst för dem, det ska ingen annan lägga sig i. Man skadar ju inte någon annan när det gäller ens val kring kroppshår :-)
Highlandertess

2 GeorgVanHalen:

Har man en normalt funtat partner tycker jag dennas eventuella "påpekanden" kring behåring är värt att lyssna på annars är det rätt irrelevant.

Killar har inte lika tydliga "ohygieniska"-krav på sig.. Men många kvinnor ogillar håriga ryggar och att själva raka/ansa en hårig rygg är ungefär lika enkelt som att vinna nobelpriset!

Sen kan man också tycka.. Vad har armhålan och ryggen för relevans. Egentligen? Brukar man verkligen ha så mycket med folks armhålor och ryggar att göra? :P

Svar: Ja, jag undrar också varför folk bryr sig så mycket om det och blir så upprörda om de ser hår, speciellt på kvinnor.
Highlandertess

Kommentera här: