Lyckades med blåmusslor!

Jag har tidigare tillagat musslor på burk, men aldrig musslor med skal. Därför var jag inte så säker på om det skulle bli bra. Dessutom experimenterade jag för fullt för i receptet stod att man skulle tillaga dem i vin. Jag tycker inte om vin, därför blev det öl. Och eftersom resterande ingredienser var sådant jag inte hade hemma eller som jag kände inte passade med öl så blev allt ett hopjox. Men det blev bra! Härligt!
 
Ingredienser
 
Blåmusslor
Norrlands Guld Ljus
Vatten
Creme Bonjour Gräslök
Grädde
Salt
Peppar
Basilika
 
Jag kan inte ge några mått för jag bara "joxade". Först hade jag musslorna med öl, kryddor, Creme Bonjour och vatten i en hög stekpanna. Där fick det koka i 10 minuter. De musslor som inte öppnats kastade jag efter det. Plockade ur musslorna och tillsatte grädde till redningen. När det kokat i cirka 5 minuter tillsatte jag musslorna igen och strödde över basilika. Där fick det puttra ett tag.
 
Krämigt och gott.

Kommentera här: