Sett filmen Pregnancy Pact

Spoilers? Baserad på en sann historia.
 
Bloggjournalisten Sidney bestämmer sig för att åka tillbaka till sin hemstad för att undersöka ett rykte om att high school-tjejerna startat en pakt om att bli gravida samtidigt.
 
En rätt så fascinerande historia om hur skandalösa media är. Några unga tjejer bestämmer sig för att de vill bli mammor samtidigt. Problemet är att de fortfarande går i high school och deras killar vet inte om beslutet. Jag kan på ett vis förstå den där längtan om att få tillhöra och få vara med, men att gå till en sådan extrem längd som att medvetet bli gravid utan att killen vet om det bara för att få vara likadan som sina väninnor... Jag undrar hur det kunde gå så långt? I filmen verkar det som att det är vanligt med unga mammor på den skolan och de har till och med en helt egen förskola för barnen till de mammorna.
 
En lärare vill undervisa om preventionsmedel, men får inte medhåll då övriga tycker att avhållsamhet räcker. Men tonåringarna sysslar inte med avhållsamhet. Att lära ut om preventionsmedel hade nog inte hjälpt då dessa tjejer ändå bestämt sig, men jag tycker det är konstigt att det på en del skolor inte får läras ut. I filmen visas som sagt hur hemskt media kan bete sig. De inkränktar totalt på flickornas liv när de fått höra om nyheten. Dessa personer kan inte ha någon som helst känsla för personlig integritet. Antar att de inte får "sin story" ifall de beter sig vänligt.
 
Filmen är riktigt välspelad och Thora Birch karaktär Sidney knyter samman allt väldigt väl med sin blogg, sin historia med orten och sin egen förhållning och erfarenhet av graviditeter. Sevärd!
 

Kommentera här: