Dokumentär om Freddie Mercury

Har precis sett en välkomponerad dokumentär om Freddie Mercury, som fokuserar på åren efter genombrottet fram till några år efter hans död. Den hade några upprepningar och det känns som att en del personer hyllar på ett vis som de kanske inte hade gjort om Freddie hade levt, men överlag är det bra klipp och bra intervjuer. Inget nytt för mig som har sett väldigt många dokumentärer och klipp samt läst mycket om både Queen och Freddie, men detta är en dokumentär jag absolut skulle rekommendera för alla newbies eller de som inte satt sig in i Queen och Freddie så mycket innan. För inbitna fans kan denna dokumentär ändå erbjuda lite härlig nostalgi och mycket igenkänning så rekommenderar den för de flesta egentligen.
 
Ni kan se den på SVTPlay fram till 31 augusti 2014 - Freddie Mercury: The Great Pretender.
 

Kommentarer:

1 Maria:

Tack för tipset! Jag hörde nämligen att den hade gått på SVT, men missade den. :)

2 GeorgVanHalen:

Sitter på jobbet och tittar igenom konserten nu (kan inte se konstant) och måste säga att jag är positivt överaskad. Den hoppar visserligen ganska mycket och är aningen rörig (om man inte är insatt). Men jag har lärt mig en del nytt eller snarare utvecklingar av det jag redan kunde. Exempelvis om Freddies relation med Montserrat Caballé.

Tycker det är kul när man lär sig lite nytt längst vägen. Jag kan inte påstå att jag lyssnar jätte mycket på Queen längre, men det är roligare att återkomma om "nytt" dyker upp.. Både information och låtar :)

Kommentera här: