Sett filmen Identity Thief

Spoilers förekommer!
 
Affärsmannen Sandy Patterson måste resa till Florida för att reda ut en härva som uppstått efter att en kvinna stulit hans identitet.
 
Filmen var oväntat rolig och det är helt och hållet tack vare Melissa McCarthy. Jason Bateman är en sådan "blank" skådespelare och han utstrålar absolut ingenting så det är bra att Melissa är med och räddar dagen. Filmen är ibland väldigt orealistisk. Till exempel verkar det som att Melissas karaktär är någon form av superhjälte med tanke på allt hon går genom, men ändå förblir i princip oskadd. I och för sig så är det ingen skillnad jämfört med actionhjältar som hanterar brutna ben som skrubbsår, så inget nytt egentligen.
 
En sak är dock väldigt "ful" i filmen. Ganska många personer tycker synd om Melissas karaktär på grund av hennes stil och utseende. De vill "rädda henne" genom att ge henne en makeover. Genom att ge henne denna makeover så tar de bort hennes kraftfulla färgstarka stil och förvandlar henne till en blek, timid och liten person. Även i kroppspråk, ansiktsuttryck och hur hon pratar så märks detta förminskande. Det tycker jag är väldigt trist. Uppenbarligen anses det att hon blev "vackrare" efter makeovern, men jag tycker hon var vackrare före eftersom hennes personlighet var så mycket starkare då. Positivt är väl ändå att hon till slut lyckas öppna upp sig för några personer och inte längre behöver vara ensam. Väldigt synd bara att de skalade bort den där starka kvinnan. Man KAN faktiskt vara stark samtidigt som man visar äkta känslor. Det verkar manusförfattarna inte riktigt ha förstått.
 

Kommentera här: