Vem betalar?

Något som hänt rätt ofta när vi är ute och äter... Det tas för givet att min sambo ska betala. Visst, det är inget som stör mig när det inte är uppenbart vem som ska betala. Folk är kanske uppväxta med den uppfattningen och sådant är svårt att bryta. Men när vi var på en restaurang där JAG lade mitt betalkort i skinnfoldern med notan, JAG lämnade över den till serveringspersonalen och de ändå lade kundens kvitto + det kvittot kortinnehavaren ska signera till min sambo, då tyckte jag bara att det var rena dumheter. Kvinnor är numera självständiga individer och tillhör inte sin pappa innan de gifter sig och pappan lämnar inte bort kvinnan i sin makes "vård". En del har fortfarande bröllop på detta "traditionella" sätt, men det stämmer inte med verkligheten längre.
 
Är det svårt att förstå att den som tar fram pengar/betalkort ur sin plånbok faktiskt är den som betalar?

Kommentarer:

1 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Dessa fjantigheter. De flesta som bor tillsammans har väll ett gemensamt "matkonto" och då spela det inte så stor roll. Jag kör på att man betalar var för sig eller varannan gång, eller den som bjuder ut. Men om någon fyller år bjuder man självklart på maten.

Vad som däremot är fel av en man är att fråga om man ska gå ut och äta, vilket man då gör och när maten väl ska betalas säger idioten: "jag har inga pengar".
Det kanske han skulle kläckt ur sig innan man gick iväg, för tänk om jag inte hade haft pengar heller? Jag kanske hade tolkat det som en utbjudning och den som bjuder ut betalar, så ser jag det.
Ja, det var mitt snåla ex som levde på att snylta av andra.

Svar: Jag tycker nästan att det är underförstått att den som föreslår att man ska gå ut och äta har tänkt sig att betala, om man inte gör upp något. I alla fall har jag kört efter det att jag betalat när det varit mitt förslag :-)
Highlandertess

Kommentera här: