Sett filmen Apflickorna

Spoilers förekommer absolut här och var i texten!
 
Emma och Cassandra är båda med i en voltigegrupp. Deras vänskap urartar mer och mer då de utmanar varandra på både fysiska och psykiska prövningar.
 
Det är egentligen en sidohistoria som engagerar mig mer i denna film. Den om Emmas lillasyster. En brådmogen liten tjej som blir påverkad av sin omgivning på ett negativt sätt. Jag nästan skriker rakt ut när hon ska köpa badkläder för att hon inte längre vill ha bara badbyxor (just den självmedvetenheten förstår jag) och tittar på olika bikinis. Två bikinis är mer som tankini, det vill säga mer täckande och ser mer ut som barnkläder. En tredje är en minimal sak med trekantsbh och leopardmönster. Expediten i affären visar upp de två första neutralt som att de nästan är skräp och om den tredje säger hon: "Den här tror jag skulle passa en sådan tuff tjej som du."
 
Äckligt! Verkligen äckligt! Denna tjej är 8 år och expediten verkligen riktar in henne på en viss bikini. En bikini som hon senare har på sig när hon dansar för en äldre kusin som hon är kär i. Att redan en 8-åring gör sådant och försöker vara "sexig" gör mig förskräckt. Barn härmar vuxna, så har det alltid varit, men det måste ha gått längre nedåt nu tror jag. Det verkar inte vara en rolig grej längre heller utan helt på allvar. För att passa in. För att ha vänner. För att slippa vara ensam. Och att det finns folk som tycker att sådant här är "gulligt", det förstår jag verkligen inte.
 
Huvudhistorien då... jag tycker att den är riktigt skum. Det pågår en maktkamp mellan Emma och Cassandra samtidigt som de säger sig vara väldigt glada i varandra. Rivalitet? Nja... Det som pågår mellan dessa två tjejer känns som mer än rivalitet. Det är mer än en tävling om vem som är bäst, snyggast, starkast... Det är en djupare maktkamp än så.
 
Absolut en sevärd film!
 

Kommentera här: