Sett filmen Den andra systern Boleyn

Spoilers förekommer absolut!
 
Två systrar kämpar om kung Henry den VIII:s uppmärksamhet och försöker ta sig uppåt i hierarkin.
 
Jag tycker att detta var en helt otroligt bra film! Gripande och välspelad redan från start. Dock så ser Eric Bana förbannad ut precis hela tiden. Kanske dags för honom att lära sig hur man ändrar ansiktsuttryck. Natalie Portman och Scarlett Johansson är fantastiska och trovärdiga i sina roller!
 
Filmen utspelar sig under Henry den VIII:s regeringstid då han desperat vill ha en son till arvinge. Något hans fru inte lyckats ge honom. Pappan Boleyn ser chansen till att höja sin familjs status genom att få en av sina döttrar gravid med kungens barn. Vid en del tillfällen i filmen blir jag förbannad. Vilken hemsk tid att leva, då en pappa sätter status före sina barns lycka och välmående! Det finns sådana än idag och det är hemskt, så tro inte att jag tror att sådant bara hände "förr". Men det var vanligare och helt accepterat förr. Döttrar var visst till ingen nytta. Allt som dög var söner.
 
Kvinnor blev verkligen behandlade som att de inte hade någon kunskap, inget vett, ingen själ. Alla relationer och det som händer sätts dock i skuggan av en sak. Relationen mellan systrarna. Den är helt otrolig. Trots att den ene är falsk och gör hemska saker mot sin syster för att höja sig själv så förlåter den andra systern detta och i slutändan så hittar de varandra. Anne Boleyn (Natalie Portman) blev till slut mamma till en tronarvinge trots att detta inte var en son. Hennes dotter Elizabeth I ärvde tronen. I och med detta så slutar filmen med en positiv ton.
 
Rekommenderar den verkligen, även fast den brittiska dialekten är lite "siså" ibland.
 

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Visste du att Roger Taylor släppt ett album i år som heter "Fun On Earth"? =)

Kommentera här: