Teenage Mutant Ninja Turtles

Tänk att de får heta Ninja Turtles numera! Annat var det på "min" tid. Då hette de Hero Turtles. Då var det 80-tal och både jag och syrran föll för Turtlarna så det är riktig nostalgi att återuppleva dem. Min favorit Raphael består än idag. De har lyckats hålla de olika karaktärerna trogna till hur de var när jag var barn, även fast en hel del annat har förändrats.
 
Serien som kom 1987 var det som jag växte upp med. Då hade Turtles fått sina egna färger och mer distinkta karaktärsdrag jämfört med de första, där alla hade röda ögonmasker.
 
Min favorit som barn var, som sagt, Raphael. Jag gillade hans lite cyniske stil. Trots att han ibland kan vara lite taskig och gärna konkurrerar med Leonardo så är hjärtat oftast på rätta stället. Skulle jag ha tänkt logiskt så hade nog Donatello blivit min favorit då vetenskap och datorer är min grej, men något med Raphael tilltalade mig. Vilken var/är din favorit?

 
Nu börjar det bli dags för nästa generation att "ta över" Turtles. Den senaste serien sänds på Nickelodeon för tillfället. Min Connor är redan intresserad av dessa och intresset har även inneburit ett intresse för sköldpaddor i allmänhet. Det är roligt att Connor delar intresset för Turtles tillsammans med mig och sin moster. Jag har kvar mina Turtles-leksaker och andra saker som jag hade när jag var barn. Jag minns att vi även hade ansiktsmasker i papp, men de har vi tyvärr inte kvar.
 
Postertidning nr. 1 från 1991 och en sparbössa i form av Raphael är några av sakerna jag har kvar.
 
Syrran hade ett spel till Nintendo 8-bit och eftersom jag har kvar spelkonsolen så är spelet numera hos mig.
 
När nostalgin faller på är det härligt att kunna spela på originalkonsolen.
 
Ett spel till Game Boy var också syrrans och jag har kvar min Game Boy. Nostalgi där också.
 
Många gjorde sig nog av med sina "gamla" konsoler när det kom nya, men nu är dessa riktigt heta igen.
 
Så en dag plingade vår postbärare på dörren. När vi öppnade hade han ett stort vitt paket med sig. Jag vet inte om det var jag eller Connor som blev mest exalterad.
 
Ett paket kom på posten med härliga grejer!
 
I den fina asken gömde sig Donatello. Jag tycker den nya designen på dockorna är riktigt nice!
 
I påsen fanns klistermärken.
 
Min lilla Mikey...oj, jag menar Connor.

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Min favorit är nog Michangelo. Alltid gillat den älskvärda och spontanta karaktären i dessa serier. Samma sak med "Joey" i Vänner eller Puff i Piff & Puff. Gillar humorn och värmen i de :P

Jag är lite uppväxt med det första Turtles-spelet till NES som är ja.. omöjligt (?). Helt bisarrt svårt spel. Fick låna det av en kompis och kom längre än honom. Försökt klara det senare via emulator, men inte ens det går även om jag kommit långt :p

Sen har vi givetvis serien du växte upp med också. Bästa vännen som liten älskade den och givetvis fick jag tag på någon av hans leksaker också. Dessutom hade han det klassiska "Turtles In Time" till SNES. Grymt spel som håller än idag. Varierat, välgjort, bra svårighetsgrad (inte för enkelt, men inte för svårt) och bara allmänt ett av de bästa i sitt slag!

Köpte faktiskt Turtles-filmen från 2007 och den var helt okej faktiskt. Kanske inte riktigt min grej längre, men skulle se om den med syskonbarn osv. en vacker dag!

Hade rätt mycket Turtles i mig ändå :-)

Svar: Ja, jag har än idag inte klarat det Turtles-spelet till NES :-S
Highlandertess

Kommentera här: