Sett filmen Karate Kid (2010)

Spoilers förekommer!
 
Dre och hans mamma flyttar till Kina och när Dre börjar skolan där märker han kulturkrocken. En del elever gör livet plågsamt för honom, men när han träffar Mr. Han förändras det. Han börjar lära sig Kung fu.
 
Att filmen heter Karate Kid är lite skumt eftersom de utövar Kung Fu, inte karate. Det finns likheter mellan denna och originalet från 1984, men det vore nog bättre om den kallats något annat ändå. För nu kan jag inte låta bli att jämföra. Jackie Chan är jättebra, men jag gillar Pat Morita bättre i den rollen och det har att göra med en enda scen. Pat var bättre på att framställa tragiken hans karaktär kände efter att ha förlorat sin familj.
 
Jaden Smith imponerar rejält! Vad han är lik sin pappa! Fast med en mer seriös framtoning. Så otroligt vältränad och duktig han är på kampsport. Så vig! Han var 12 år när han gjorde denna film så hans talang i en sådan ung ålder gör det ännu mer otroligt i mina ögon. Det ska bli intressant att se vad han gör för filmer framöver!
 
Lite kul att handlingen är förlagd i Beijing. Precis i början då de kommit dit och åker genom staden så känner jag igen flera ganska speciella byggnader. Som till exempel denna som vi åkte förbi några gånger. Häftig byggnad! Även stadion som byggdes för OS är med i filmen och den var vi också och kollade på.
 
Filmen är absolut sevärd!
 

Kommentarer:

1 Anonym :

Om du gillar Jaden Smith rekommenderar jag "jakten på lycka"

Svar: Den har jag sett, men tack ändå :-)
Highlandertess

Kommentera här: