Majtripp till Ullared

Föregående tre inlägg har varit tidsinställda för jag har varit i Ullared med Connor, syrran och Connors morföräldrar. Vi åkte söndag morgon och kom hem måndag kväll. Vi hade hyrt stuga på campingen. Jag är helt slut, men har haft kul med undantag för en del trotsutbrott från Connor då... Det tog otroligt lång tid att ta sig genom halva Gekås under söndagen så jag fick göra ett nytt försök på måndagen då Connors mormor passade honom. Då gick det plötsligt jättelätt och jag var ute ur affären väldigt snabbt trots att jag tog det lugnt och inte stressade alls.
 
Ja ja... varje år har varit olika så det blir intressant att se hur Connor beter sig nästa år.
  • Första gången han var med låg han på insidan och sparkade som bara den.
  • Andra gången blev han trött och hungrig halvvägs in så jag fick mata sittandes på en bänk vid damkläderna och så somnade han redan klockan 18 på kvällen och sov ända till efter klockan 6 på morgonen.
  • Tredje gången var han överlycklig över allt han såg och ville utforska mycket på egen hand, men förstod ännu inte konceptet med att "ha saker".
  • Fjärde gången, det vill säga denna gång, var det glada miner på parkeringen men trots nästan direkt vi kom in i affären. Han såg en duschflaska i form av en bil och trodde att det var en riktig leksaksbil och blev därför jätteledsen när han inte fick den och det satte tonen för hela besöket.
En sidnot på ett beteende jag tycker är störande från föräldrar. På hemvägen var vi in på Bloms och vid entrén stod ett skyltexemplar av en liten lekplats i plast. Connor ville klättra och leka och jag förklarade för honom att man inte får göra det när det är en skyltning, för det handlar om en sak som är till salu (det fanns två andra lekplatser där barnen FICK leka). Sedan kom en förälder med två barn som direkt flängde upp i skyltningen och föräldern stod bara bredvid och sa inte ifrån. Bara lät dem göra det. Barnen såg dessutom ut att vara äldre än Connor. Av detta blev Connor förvirrad. "Varför får de, men inte jag?" Och blev förstås uppmuntrad att följa de andra barnens beteende. En förälders lathet och/eller ovilja att följa regler gjorde alltså att min uppfostran av Connor blev lidande. Grrr....
 
Självklart tog jag en klassisk "Connor i kundvagnen"-bild, precis som tidigare år.
 
På söndag kväll stretchades det med moster Marie.
 
På hemvägen brukar vi stanna vid Bloms utanför Mellerud. Det blev likadant i år och Connor undersökte inne-lekplatsen i butiken. OBS! Ej lekplatsen jag nämner högre upp i inlägget.

Kommentera här: