Köttfärspaj

Igår blev det köttfärspaj till kvällsmat. Riktigt mumsigt! Matig och god!
 
Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 ägg
  • Blanda ihop ingredienser och knåda tills degen är jämn.
  • Kläm ut i en pajform
  • Förgrädda i ugn 225 grader cirka 7-10 minuter.
  • Ställ den så den svalnar.

Fyllning

Köttfärs som kryddats med tacokrydda
Salladslök
2 tomater
Riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Salt
Svartpeppar
  • Lägg ett lager ost längst ned i den svalnade pajformen.
  • Lägg i köttfärsen.
  • Häll över skivad salladslök.
  • Häll över hackad tomat.
  • Blanda creme fraiche och ägg i en skål.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Häll smeten i pajformen.
  • Grädda i cirka 25 minuter i 225 grader.

Kommentera här: