Köttfärspaj
Igår blev det köttfärspaj till kvällsmat. Riktigt mumsigt! Matig och god!
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 ägg
Salladslök
3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 ägg
- Blanda ihop ingredienser och knåda tills degen är jämn.
- Kläm ut i en pajform
- Förgrädda i ugn 225 grader cirka 7-10 minuter.
- Ställ den så den svalnar.
Fyllning
Köttfärs som kryddats med tacokryddaSalladslök
2 tomater
Riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Salt
Svartpeppar
Riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Salt
Svartpeppar
- Lägg ett lager ost längst ned i den svalnade pajformen.
- Lägg i köttfärsen.
- Häll över skivad salladslök.
- Häll över hackad tomat.
- Blanda creme fraiche och ägg i en skål.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll smeten i pajformen.
- Grädda i cirka 25 minuter i 225 grader.