Första passet på Hälsokompaniet

Första passet blev Bodyvive som beskrivs så här på Hälsokompaniets hemsida: "BODYVIVE - En timmes träning till medryckande musik från 70-, 80- och 90-talet. Pulshöjande rörelser utan hopp förbättrar Din kondition och genom att använda boll och gummiband stärker Du Din kropp genom funktionella styrkeövningar. Enkelt och effektivt."
 
I ett blad jag hittade i receptionen stod det att det var bra ett pass för nybörjare. Oj yikes, svarar jag på det! Jag är nog på lägre nivå än en nybörjare. Det var många steg och min hjärna blir lite rörig när det gäller steg. Speciellt när man ska kombinera och ha med armarna. Jag har kört utan armar ibland för att lägga till dem när stegen verkligen satt sig. Det ser rätt roligt ut. Som att min överkropp inte hör ihop med min underkropp. Så idag försökte jag ta med armarna direkt och då och då låste sig hjärnan på mig och jag fick börja om.
 
Tempot var högt och jag svettades som bara den. Det var skönt, men jag vet att jag kommer straffas för detta imorgon. För mig kommer alltid smällen dagen efteråt (när jag gjort något på kvällen) och då pratar jag inte vanlig träningsvärk. Visst, den kommer den också men den är hanterbar. Det övriga däremot... aj! Jag ska testa några olika pass till för att se vad som passar mig bäst, men inget mer denna vecka.
 
Till träningen använde vi en liten boll och ett gummiband.

Kommentera här: