Tandläkaren

Idag var jag till tandläkaren för att fixa min visdomstand. Tandköttet runt var svullet för det är så trångt åt tanden. Hade det gått att bara dra ut den så hade min tandläkare fått göra det för länge sedan. De två i övre käken är ute sedan länge och det är skönt att slippa dem. Men de två nedre har rötterna kring ansiktsnerven. Vilka typer alltså. Inte nog med att de är onödiga, de ska klänga sig fast i mina nerver också så att det är svårt att ta bort dem utan att bli ansiktsförlamad. Suck och stön!
 
Jag fick två bedövningar idag. En i tandnerven och en i tandköttet. Den i nerven tog minsann! Tandläkaren träffade rakt på så det kändes som att hela kinden brann. Det har aldrig hänt förut så det var obehagligt. Jag domnade bort i halva ansiktet och ena örat. Ett tag kändes det som att hjärnan i sig blev bedövad...haha! Sedan brändes det bort tandkött och så slipades det på visdomstanden och på den framför så att visdomstanden ska få plats att flytta sig framåt lite mer och inte skava på tandköttet. Om en månad blir det återkoll för att se om det funkat.
 
I och med sådana krångliga visdomständer så är det skönt att jag inte är tandläkarrädd i alla fall. Går privat och har en väldigt bra tandläkare! Vi har samma hela familjen, så det är skönt. Nu börjar bedövningen gå ur så jag hoppas att jag kan äta något lätt snart eller åtminstone dricka utan att dregla.
 
Hahahaha... denna syn vore lite oroväckande. I och för sig borde man väl fatta misstankar om man blir fastbunden kanske...?

Kommentera här: