Sett filmen Julie & Julia

Spoilers förekommer!
 
Vi får följa Julia Child's påbörjan av karriären inom matlagning och Julie Powell's bloggutmaning - att laga alla recept i Julia Childs kokbok på ett år.
 
Jag gillar denna film! Tycker blandningen av då och nu är väldigt bra och Amy Adams lyckas verkligen bra i sin roll. Meryl Streep är väldigt bra i sin roll, dock så vet jag inte hur Julia Child var så jag har ingen aning om hon lyckas "bli" henne. Filmen drivs framåt väldigt bra och jag tycker bloggandet är riktigt kul. När Julie (Amy Adams) sitter och skriver något och sedan raderar det för att det blev för personligt så känner jag igen mig. Ibland kan jag skriva något och så överväger jag och beslutar att ta bort det för att det är "för nära" på något vis. Jag vill ha en personlig blogg, men inte lämna ut allt.
 
När jag ser början på filmen så känner jag att det är skönt att inte ha vänner som är som Julies vänner. Det hela verkar vara en enda tävling på prestationer och status. De verkar inte alls umgås för att de tycker om varandra och vill träffas, utan det är bara för att skryta om sitt senaste och försöka bräcka de andra. Jag förstår mig inte på sådana personer och jag bedömer aldrig folk efter vad de jobbar med utan efter hur de ÄR.
 
Kan rekommendera denna film om man är ute efter en liten stillsam filmstund.
 

Kommentera här: