Läst klart: Mamma sa att jag var sjuk av Julie Gregory

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och fick otaliga mediciner i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner och förorsakar symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet."
 
Denna bok handlar om ett väldigt viktigt ämne och därför ville jag verkligen att den skulle vara bra. Även om ämnet i sig är engagerande så är boken det inte. Den är dåligt skriven och hoppar hit och dit. Jag trodde att boken skulle vara plågsam att läsa, men inte på grund av språket utan på grund av ämnet. Det är verkligen synd att författarinnan inte fått bättre hjälp med att bygga upp sin bok för hon har verkligen ett viktigt budskap och något viktigt att dela med sig.
 

Kommentarer:

1 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Till och med jag blev ju sugen på att läsa den där boken (p.g.a. titeln), men när du säger att den är dåligt skrivet så tappar jag återigen suget.

Jag är ju inte mycket för böcker och det krävs verkligen skicklighet för att jag ska orka läsa dom, annars så tröttnar jag redan efter några sidor...

Svar: Det kändes tråkigt att hon inte fått hjälp med uppbyggnad, formulering, språk och så vidare. För som jag skrev så ville jag att boken skulle vara bra eftersom det var ett så viktigt ämne :-/
Highlandertess

2 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Jo, det är synd. När det rör sig om viktiga saker så borde de få lite hjälp för annars så misslyckas ju hela boken med sin uppgift.

Kommentera här: