Läst barnboken Hjälte med hjärta

Hjälte med hjärta av Anette Jahnke. Utgiven av Olika förlag.
 
"När hjältelarmet ljuder kommer hjälten i rasande fart för att rädda alltifrån hårdrockare som tvättar fönster till kanotister som jagas av hajar. Men vad händer när hjälten möter de hemskaste tjuvar han någonsin sett?"
 
En barnbok som bryter mot normerna. Hjälten är en mänsklig kille som stickar superhjältekläder till sin lillayster och som faktiskt blir riktigt rädd ibland. Som han säger i boken: "Jag blir rädd var och varannan dag. Det får man räkna med när man är hjälte." Härligt med en modig person som inte är en stel karikatyr som många hjältar är. En äkta hjälte med känslor! Jag anser att det är viktigt att visa att det är ok att känna, speciellt för killar som ofta "förbjuds" av samhället att visa känslor för att de inte är "riktiga karlar" då eller "lipar som en liten tjej". De som tänker så och ännu värre YTTRAR det till små barn borde få sig några lektioner.
 
Connor gillar denna bok. Den framkallar inte lika många skratt som Fastna med rumpan-dagen utan är lite mer allvarlig och läskig. Han brukar lyssna med spänning.
 

Kommentera här: