Flåm, Norge, dag 2 (mååånga bilder)

Vi hade sovmorgon under dag 2 för vi skulle inte med tåget förrän klockan 11. Connor hann med en sväng i lekparken först och lekte med några barn från Belgien. Härligt att barn kan förstå varandra så lätt även då de är från olika länder!
 
Connor var så spänd över tågresan. Han har pratat i flera månader på att han vill åka tåg och nu fick han äntligen göra det. Hans första tågresa! Resan är på 2 mil och tar cirka 1 timme. Det är en stigning från 2 meter över havet till 866 meter över havet. Utsikten var helt otrolig!
 
När vi var framme i Myrdal så skulle vi inte med första tåget tillbaka utan vi passade på att fika där. Det var i princip bara en tågstation, ett café, en souvenirshop och några få hus däruppe. En vild räv fanns det visst där också som kunde komma och tigga mat ibland. Vi hade tyvärr inte turen att få se henne. Det var en liten hona vid namn Oscar stod det på ett anslag. Tåg från Bergen och Oslo stannade vid denna station så plötsligt var det mycket folk. Många turister från Asien. Ett äldre par tittade på Connors Hello Kitty-keps och sa igenkännande: "Kitty, Kitty". Connor showade lite för dem med hopp och snurrar och de "ååååh"-ade åt honom...hehe...
 
Efter att vi åkt med tåget tillbaka till Flåm så lekte Connor i en lekplats och jag fick erfara hur det är att inte kunna säga till ett barn att hen varit elakt. Barnet var från ett annat land och kunde inte engelska. Detta barn knuffade omkull Connor, trängde sig före, tog plats och var allmänt odräglig. Föräldrarna bara satt där och brydde sig inte alls. Och Connor var så snäll och artig. Precis som jag lärt honom så väntade han på sin tur och sa till mig att "hen måste åka färdigt först", när den andra ungen åkte gång på gång och trängde sig. Jag får nog lära Connor att inte vara för snäll så att andra barn inte utnyttjar det för uppenbarligen verkar inte andra föräldrar fostra sina barn till lite vett. Men som jag skrivit om tidigare så är det störande att andra föräldrar ska förstöra för MITT barn.
 
Efter det fick Connor bli med mormor och morfar till vår stuga, så jag och syrran kunde kolla i lugn och ro i shopparna. Eller ja... så lugnt som det kan bli bland cirka 100 andra turister, kanske fler. Sedan blev det en tur till Undredal och Gudvangen också för att kolla lite. Så vackert överallt! På kvällen tog pappa och jag en promenad till stranden i Flåm och tittade runt en del.
 
Connor i lekparken.
 
Här är vi på tåget. Connors mormor vill inte vara med i bloggen.
 
Tåget väntar på mötande tåg vid enda stället med dubbelspår.
 
Vid Kjosfossen var det många som ville ut och ta kort.
 
Connor och jag på Myrdal station.
 
Connor när han inte får som han vill.
 
Denna väg kunde man vandra eller cykla mellan stationerna Flåm och Myrdal. Nedför hade jag gärna testat. (Blänk från fönstret i tåget tyvärr...)
 
Långt där nere väntar det uppåtgående tåget på att vi ska komma förbi så det kan fortsätta.
 
Härlig färg på vattnet!
 
Vacker utsikt och vattenfall!
 
Såg ut som att berget hade hår.
 
 
Stora skepp kunde lägga till i Flåm.
 
Connors mormor och morfar står framför Coop i Flåm. Formen på berget bakom gjorde att nästan varje gång jag tittade upp så kändes det som att det höll på att tippa över mig. Skum känsla.
 
Say what? Vad är det för skumt märkesnamn?
 
Connor är ute och går med sin väska.
 
Undredal.
 
 
Undredals stavkyrka är Norges minsta. Men den renoverades för tillfället och var täckt av byggnadsställningar och plast.
 
 
 
Gudvangen hade ett ganska stort färjeläge som tidigare var väldigt stort, men efter att tunnlar byggts så är den nu bara öppen sommartid.
 
Vattnet där var grönt, exakt den nyans som ni ser på bilden. Det såg riktigt häftigt ut!
 
Jag hittade en viking.
 
Ett högt vattenfall där vattnet till största delen hann att bli till ånga innan det kom ner.
 
Stranden i Flåm. Inte varmt nog för att locka mig till bad.

Kommentarer:

1 Diana:

Jag vill åka till Norge!! Ser jättehäftigt ut! :)

Svar: Det är otroligt vackert! Och man behöver inte jättelångt norrut för att naturen ska bli så dramatisk som på bilderna :-) Flåm ligger inte så långt norrut t.ex.
Highlandertess

Kommentera här: