Sett filmen The Grey

Spoilers förekommer!
 
Efter en våldsam flygplanskrasch i Alaska måste de få överlevande kämpa mot naturens krafter och skador samtidigt som varje steg de tar bevakas av stora vargar.
 
När det gäller just vargarna i filmen så kan jag riktigt föreställa mig varghatarna sitta och jubla och säga att "precis så där beter sig alla vargar, det visste jag" (precis som med filmen Frozen), medan de inte inser att de faktiskt ser på en film och inte en dokumentär. Det är många saker i filmen som är gjorda för spänningens skull. Och spännande är den! Visst så går det att räkna ut vad som kommer hända, vem som kommer dö och så vidare, men filmen är välgjord och blir spännande även om man kan räkna ut detta.
 
Jag gillar verkligen en sak med vargarna. I en scen kommer en varg fram och utmanar gruppen med människor. På sättet de beter sig ser jag direkt vilken människa som kommer bli anfallen senare. Det fungerar som gruppdynamiken i själva vargflocken. Det syns direkt i en flock vem som är alfa och vem som är omega på hur de rör sig och beter sig. Vargarna är tyvärr rätt dåligt gjorda (CGI), men då det är mörkt i en del av filmen så fungerar det. Det är när det är ljust som det inte är något vidare.
 
Själva flygkraschen tycker jag är riktigt bra gjord. Den är intensiv och plötslig. Att det finns folk som på riktigt överlevt sådana krascher tycker jag är otroligt! Jag sitter och fryser genom nästan hela filmen så den lyckas verkligen förmedla kylan som folket som överlevt kraschen upplever. Filmen är mer seriös än vad jag trodde. Jag förväntade mig spänning och äventyr och det finns där, men även en djupare sida. Att se hur folk tänker och reagerar när de ställs inför en "liv och död"-situation är fascinerande.
 
Storspoiler! Skådespelarna är övertygande och slutet är fantastiskt! Jag gillar verkligen när slut lämnas öppna. Är man en person som vill ha ett klart och tydligt slut så är detta inte en film att se, men gillar man öppna slut så är detta verkligen klockrent!
 

Kommentera här: