Sett filmen Miami Vice

Spoilers förekommer!
 
Baserad på tv-serien från 80-talet. Crockett och Tubbs måste jobba under täckmantel för att kunna spränga en av de största knarksmugglarligorna i Florida.
 
Jag kollade en hel del på serien Miami Vice. Det var inte en serie jag följde alla avsnitt av, men jag såg många. Tyckte den var spännande och häftig. Introt till serien var det första introt som använde rockmusik och låten känner jag lätt igen än idag. Filmen känns handlingsmässigt som serien, fast det är flyttat från 80-talet till 2006. Kan säga att åtminstone bilarna var mycket finare på 80-talet. De som körs i filmen har ingen karaktär, ingen charm. Jag undrar också varför man valt att filma som man gjort. Bilden är riktigt dålig ibland med skakig kamera och fel fokus. Det måste vara gjort medvetet för jag tror inte man gör en miss i en storfilm där fokus är i bakgrunden så att personerna i förgrunden knappt syns. Varför gjorde man så?
 
Två skådespelare är bra, övriga känns lite sådär. De som känns bra är Li Gong och Naomie Harris. De är övertygande och spelar mycket med ögonen. Titta dem i ögonen och man ser vad de tänker. Sådant gillar jag och det är oftast det jag tittar efter hos skådespelare. Colin Farrell och Jamie Foxx kan inte undgå en jämförelse med Don Johnson och Philip Michael Thomas och jag tycker att de förlorar det loppet.
 
En trevlig film för en stunds action ändå!
 

Kommentera här: