"Lat" ögonmuskel

Eller nja... inte riktigt. Ska förklara. Jag var på synundersökning idag för jag har märkt att jag börjat se dåligt igen. Har svårt att tyda skyltar och att se ansikten på folk på håll. Det var verkligen en noggrann undersökning med mätning av ögontryck, koll av synfält och lite allt möjligt. Allt sådant var jättebra så det var positivt.
 
Min syn på håll var egentligen inte sämre, men min ögonmuskel har troligtvis blivit påverkad av den muskelavslappnande medicin som jag tar dagligen och jobbar inte som den ska. Själva omställningen var därför inte riktigt bra. Jag ska därför få nya glas där det hjälper till lite med närseendet också. Jag har haft ont i ögonen i ett par månader nu och huvudvärk nästan konstant och det berodde på en överansträngd muskel.
 
Optikern tyckte det var bra att jag kommit in så tidigt för då hjälper det med att bara fixa glaset. Går man länge med det kan det bli värre. Det är inte progressiva glas utan ett mellanting mellan det och vanliga. När jag fick testa hos optikern så kände jag direkt att muskeln slappnade av och att värken i ögonen mildrades så jag tror det kommer bli jättebra!
 
Sedan gick jag lite stressad hemåt för undersökningen tog en timme och jag hade gissat på en halvtimme och jag var därför sen till fika som jag bjudit hem folk till. Lite styggt när man blir sen till sin egen grej. Men resten av familjen var hemma så det gick bra.
 
Jag köpte med en sådan där ballong ur en automat till Connor, när jag var in på affären och fixade te. Så nu har hans delfin sällskap.

Kommentera här: