Kungligheter är visst mänskliga de också...

Ja, det visste man redan på någon nivå, men när jag läser om att prins Williams fru Kate (Storbritannien) har drabbats av Hyperemesis Gravidarum som jag hade under graviditeten så känns det mer på det viset. Vi hade planerat allt så fint, Robin och jag. När vi blivit gravida så skulle vi vänta till vecka 12 innan vi avslöjade för folk. Men tji fick vi. Jag blev så extremt illamående, fick inte behålla något, gick ner i vikt och behövde till sist vård (vilket jag egentligen hade behövt från början, men jag insåg inte hur illa det var och läkaren jag först träffade påstod att jag överdrev).
 
Beskrivningen av Hyperemesis Gravidarum i Daily News är både klockren och rolig (men bara nu så här i efterhand, under tiden som jag hade det så var det inte roligt): "Hyperemesis Gravidarum is morning sickness on steroids."
Ja, det kan man minst sagt säga. 1 % av graviditeter drabbas står det i artikeln. Hmm... varför ska jag alltid tillhöra en minoritet. Vore kul att få vara i majoritet någon gång.
 
Nu när en känd person drabbats så kanske kunskapen om detta tillstånd ökar i alla fall. Alltid något. Artikeln kan ni läsa HÄR. De nämner en del intressanta teorier kring tillståndet.
 
Det var värt alla plågor när denna lilla charmör kom till världen. Connor 2 veckor och 2 dagar gammal.

Kommentarer:

1 Linda aka Javamorsan:

ja klart man skall vara lite unik. Som när jag väntade stora tjejen och lyckades får allvarlig blodbrist och gick ner 25 kg. Inte så skoj då kan man säga men i efterhand klagade jag inte på vikten :)
Visade sig senare att jag har en ovanlig gendefekt som gör att min kropp tar inte upp B12 alls :/ Så nu äter jag medicin och kommer göra resten av livet.

Svar: Oj! Men vilken tur att de upptäckte det! Varför hade de inte upptäckt det tidigare?
Highlandertess

Kommentera här: