Sett filmen The Courage of Lassie (1946)

Spoilers förekommer!
 
En hundvalp kommer bort från sin kull och uppfostras av vilda djur. Senare hittas han och tas om hand av Kathie. En olycka kommer emellan dem och hunden blir misstagen för ägarlös och tränad till att bli krigshund.
 
Elizabeth Taylor är tillbaka, fast i en annan roll än den hon spelade i Lassie Come Home. Jag är lite förvirrad av titeln "The Courage of Lassie" för denna film handlar om hunden Bill. Inte nog med att hunden inte heter Lassie, det är inte en tik heller (en tik skulle kunna kallas lassie eftersom det är skotska för tjej). Så, som sagt, jag är förvirrad. Filmen är fin i början. Lite "vilda" djur är med och är vänner med hunden. Orealistiskt, javisst. Men det är en film.
 
Sedan blir filmen hemsk. Hunden får vara del i en krigstrupp och drabbas av posttraumatisk stress efter många bombningar och mycket skjutande. Hunden ser verkligen ut att lida och jag tycker det är riktigt jobbigt att se den biten.
 

Kommentarer:

1 Anna:

Visst var det så att lassie spelades av en hanhund?!!.... Längesedan man såg de filmerna!.... Hur hinner du med all filmtittande;-) fniss

Svar: Jo, det var något om att hanhundar var lättare att dressera...hehe :-) Vet inte hur det stämmer, men de sa så i en dokumentär. Nu när jag varit sjuk länge så har jag hunnit se en hel del film. Har inte ork till något annat än det, någon stund på nätet och att läsa. Connor tycker nog jag är världens tråkigaste mamma för tillfället, men jag blir ju frisk nån gång så då får vi ta igen lite :-)
Highlandertess

Kommentera här: