Sett filmen Dolphin Tale

Spoilers? Baserad på en sann händelse.
 
En ung delfin hittas på stranden intrasslad i en fiskebur. Hon räddas av en pojke och några från ett djurräddningscenter, men tyvärr går inte hennes stjärtfena att rädda. Nu börjar kampen för Winters liv. Kommer de kunna hjälpa henne att simma på riktigt igen?
 
En del saker hände inte på riktigt utan är tillagda för att ge filmen mer effekt. Men grundhistorien är rörande och att delfinen Winter lyckats inspirera barn med funktionshinder tycker jag är otroligt! Skådespelarna i filmen är riktigt bra och Winter spelar såklart sig själv. Därför är hon lite för stor för att föreställa 3 månader, men det går att bortse ifrån. En del traumatiska scener filmades med en animatronic för att bespara Winter lidande och att återuppleva en del hemska minnen.
 
Jag gillade filmen och relationerna mellan karaktärerna! Det var aldrig något "vanligt strunt" om kärlek mellan barnen eller de vuxna som det ibland kan bli i sådana här filmer för att allt ska bli "perfekt". Jag kan absolut tänka mig att Connor får se den om några år!
 

Kommentarer:

1 Mira:

Sv: Jaha, vad kul! :) Det är nog ett känt märke :)

2 Molly Bergström:

Halloj ;D
Ville bara kika in och önska dig en fortsatt trevlig kväll :)

Kommentera här: