2,5-årskontroll på BVC

Idag var det dags för Connors 2,5-årskontroll på BVC. Det gick väldigt bra och han visade dessutom att han är ett väldigt bestämt barn...hehe... Till en början gjorde han precis allt som sköterskan bad om och frågade om. Jag blev så glad när han pratade på som han brukar göra hemma. Vår sköterska räknade till att han satte ihop sju ord i följd i meningar och det man eftersträvar i denna ålder är 2-3 ord så då blev jag självklart glad. Han klarade skillnad på stor och liten och kunde peka ut allt i ansiktet på en docka.
 
Djurens läten har ju jag lärt honom lite annorlunda, men det var godkänt. Jag säger inte "nöff nöff" om grisen till exempel utan jag låter som grisen låter på riktigt och då har Connor härmat det. Likadant med tuppen och hästen. Mot slutet så började han tröttna på alla frågor och visade det tydligt med kroppspråket. En ny grej han börjat med då han liksom säckar ihop för att visa hur uttråkad han är och hur jobbiga vi vuxna är...hehe...
 
Sedan sa sköterskan: "Nu ska vi plocka ihop grejerna. Kan du ge mig fatet?" och det var meningen att Connor skulle plocka ner grej för grej i en väska. Han bara tog ALLA grejer på en gång och tryckte ner det i väskan. Inklusive en stor boll som inte skulle vara där. Märks väl att han får hjälpa till att plocka undan här hemma för vi tar inte en sak i taget utan plockar bort allt.
 
Det var en riktigt rolig kontroll, inte bara för att jag fick vara mammastolt utan även för att när vi pratade så fick jag bekräftat en del tankar jag haft kring till exempel mat och liknande. Mot slutet så började Connor visa temperament. Han blev så irriterad på mig så han försökte slå en gång, men då tillrättavisade jag som jag brukar. Det kändes lite skumt med tanke på att en person inom bvc kollade på mig när jag gjorde det. Jag undrade vad hon tänkte. Men jag fick höra att jag reagerat precis rätt för hans ålder. Underbart!
 
Ja... alltså, inte nog med att Connor blev kollad, jag blev stärkt i mitt sätt också. Visst så följer jag "mitt" sätt ändå, men det känns skönt att få höra att det är bra. Så att jag inte "screw him up"...hahaha!
 
Connor hos sina morföräldrar då de lade nytt golv i vardagsrummet. Lite balansgång är kul!

Kommentera här: