Ugnsstekt fransyska med grönsaker och frukt

I förrgår ville vi testa något vi aldrig testat att göra förut. En hel ugnsstekt fransyska. Jag gjorde även en annan sak för första gången. En sås från grunden.
 
Ingredienser
 
Fransyska
1 gul lök
1 morot
2 äpplen
1/2 gul paprika
Allroundmarinad (två förpackningar)
Salt
Pepparmix
Rönnbärsgelé
Färsk timjan
33 cl öl (vi använde Störtebeker alkoholfri)
 
Till sås
 
Spad från huvudrätten
1 dl grädde
Soja
Idealmjöl
  • Gnid in köttet med kryddorna
  • Lägg i en djup ugnsfast form
  • Klyfta lök, äpple
  • Dela morot och paprika i lite mindre bitar
  • Lägg allt i formen
  • Häll över ölen och lägg färsk timjan på köttet
  • Klicka ut rönnbärsgelé överst på köttet
Klar för ugnen.
  • Ställ in formen i ugnen i 175 grader och låt stå i 2 timmar. Ös var 30:e minut
  • Tag ut steken och skär upp i skivor
  • Sila spadet och häll i kastrull
  • Tillsätt grädde, soja och idealmjöl
  • Koka, smaka av och rör till såsen har rätt konsistens
 Färdigt!
 
Vi åt detta tillsammans med ugnsstekt klyftpotatis med rapsolja och flingsalt strött över. Riktigt gott!

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Svar på ditt svar om "Kvinnor behöver fyra djur": Du är gullig du! Jag tyckte citatet var lite små kul på ett tant humor-sätt :P

Angående allt:
Ett problem jag tycker finns idag är att många tjejer, inte alla, men många verkar överanalysera relationer eller kräver för mycket av en partner. Jag har en kvinnlig bekant som inte dejtar "fattiga" män.. Hennes krav från start är hon vet att killen är rik (hur rik hon kräver vet jag inte, men över medelklass iaf). Blir arg bara jag hört sånt.. Vad hände med att träffa någon man tycker om och se vart det leder? Dvs. gå på personkemi och ta någon liten chans!

Jag tycker inte man kan begära något utav en partner man inte har själv. Jag t.ex. har inte körkort. Ska jag då BEGÄRA att en tjej har både körkort och en dyr bil? Jag har ett ändå ganska hysfat jobb. Ska jag BEGÄRA att en tjej drar in 50.000 + i månaden? Jag klär mig helt okej (rent och helt), ska jag BERÄGA att min tjej går runt i dyraste märkeskläderna? Är det bara jag som tycker det låter löjligt? Jag menar givetvis inte att man ska söka partner baserat på vissa betingelser utan att man träffar någon man gillar och bygger utifrån det.

Sen vet jag inte om alla menar "välhängd" när man pratar hingst. Det kan lika gärna tolkas som att man bara är bra i sängen. Men även där.. Att "välhängd" ska vara ett krav på en partner? Förstår inte folk att alla har olika utrustningar både tjejer och killar! (Det är något som borde läras ut i skolan). Jag förstår att en större snopp är mer intressant än en liten. På samma sätt som att stora bröst kan dra mer blickar än små. Men även "pullor" kan bara hantera olika stora snoppar. Varför "lära" ut att en större snopp är en bättre snopp om många tjejer inte ens kan hantera det? En stor majoritet män har det som idag kallas "en liten snopp" på samma sätt som en majoritet tjej fortfarande har små/medelstora bröst och är något många killar föredrar om man struntar i allt macho-snack!

Nu fick du något att bita i :P

Svar: Tycker det är sjukt med sådana ytliga krav på en partner. Det enda jag var ute efter var någon som hade ungefär samma värderingar som mig då det kan vara viktigt när man t.ex. ska fostra ett barn ihop. Nu har jag inte alltid velat ha barn, men ha någon med ungefär samma värderingar var viktigt ändå. Jag skulle aldrig kunna dejta någon som jag upptäckte var homofob, kvinnohatare eller främlingsfientlig t.ex. Men just lön, prylar, utseende, kläder... sådant har aldrig varit särskilt viktigt för mig. Snarare har det ibland fått motsatt effekt då killar försökt stöta på mig genom att visa ett löneutdrag eller visa upp sin "senaste" mobil. Den sortens "status" har alltid verkat larvig i mina ögon så det har aldrig funkat :-) Jag vet inte riktigt hur folk tänker när sådana saker är så viktiga för dem.
Highlandertess

Kommentera här: