På bio: World War Z 3D

Spoilers förekommer!
 
Gerry Lane (Brad Pitt) blir återkallad i tjänst då en smitta som gör folk till zombies sprider sig över jorden och hotar att göra slut på mänskligheten.
 
Det här var en film helt i min smak! Ta sig undan, barrikera sig, skynda sig, slåss, överleva... Filmen går hela tiden i ett väldigt bra tempo och det är, som sagt, helt i min stil. Jag gillar sådana här filmer! Jag kommer på mig själv med att leva mig in i filmen såpass att jag vill hyssja åt några som jag tycker är högljudda. Det vet väl alla att oavsett vad som är ute efter en så lockas de av ljud. Därför ska man vara så tyst som möjligt. Hyssj, hyssj, hyssj tycker jag åt en del i filmen.
 
Jag gillar även upplägget och handlingen. Jag brukar inte gilla när zombies är supersnabba eftersom det egentligen går emot deras döda status, men i denna film är det mer som ett virus som tar över människokroppen och det går SNABBT! Idén med "den tionde mannen" (fast varför inte säga personen istället?) tilltalar mig. Om nio personer tolkar en sak på ett vis så var det den tionde mannens uppgift att tolka tvärtemot och försöka bevisa att de övriga nio hade fel. Vilken härlig naturlig skepticism! Intressant om man var i den sitsen och egentligen höll med de övriga, men var tvungen att se det hela ur en annan vinkel. Vilken lärdom!
 
Skådespelarna är bra! Daniella Kertesz är fantastisk! Brad Pitt har faktiskt blivit bättre också. Jag minns att jag tyckte att han var blank i den tidiga delen av hans karriär. Skönt att se att han utvecklas i och med att han är bland de mest kända skådespelarna nu.
 
Vissa delar av filmen är lite väl otroliga, men det är en film så jag såg det som just det. Kan verkligen rekommendera denna! Även om man inte gillar zombies så funkar den, för det är inte så mycket "äta människor" i denna som i många andra. Det behöver inte vara i 3D som jag såg den i. Det ger lite extra djup i bilden, men det var inte så mycket annat.
 

Kommentarer:

1 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Men va fan! Nu ångrar jag ju att jag inte såg denna på bio!

Kommentera här: