Sett filmen War Horse

Spoilers förekommer!
 
Alberts älskade häst säljs till kavalleriet när första världskriget påbörjas och direkt Albert nått myndig ålder tar han värvning. Kanske kommer deras vägar att korsas igen.
 
Det är något fel med omgivningen i denna film. Allt känns så fejk, speciellt huset där Albert bor med sina föräldrar. Det hade kunnat vara riktigt vackert om det gjorts ordentligt och på plats i det vackra omgivande landskapet, men nu är det tyvärr plastigt. Historien är inte nyskapande utan det känns som något man sett många gånger förut. Det som räddar filmen är hästarna. De är de bästa skådespelarna i hela filmen och de står inte ens med i rollistan. Riktigt dåligt tycker jag för i de filmer som till exempel Bart the Bear varit med så står hans namn i listan.
 
Hästarnas skådespeleri och relationen mellan Joey (hästen i huvudrollen) och den svarta hästen är så fin. Den känns äkta så antingen är det riktigt bra skådespeleri eller så kände hästarna varandra. Det är just hästarna som skapar lite känsla i mig under filmen. Annars känns filmen väldigt "blank", trots att den handlar om krigets hemskheter. De bästa scenerna, enligt mig, är den under en bro där Joey och den svarta hästen säger farväl och den där Joey fastnat i taggtråd.
 

Kommentera här: