Sett filmen In time

Spoilers förekommer!

I framtiden slutar folk åldras när de fyller 25 år. Men samtidigt startar deras klocka på 1 år och när tiden är slut är livet slut. Om de nu inte lyckas köpa, låna eller få tag på mer tid på något vis. Will Salas (Justin Timberlake) lever i ghettot där man dagligen kämpar om minuter. En dag möter han en man som kommer förändra hans framtid för alltid.
 
Jag gillar verkligen konceptet i denna film! Det är riktigt tankeväckande. Amanda Seyfried är riktigt bra, men Justin Timberlake är stel. Jag tycker han är stel för det mesta. Han känns som en sångare som försöker klä ut sig till skådespelare och det funkar inte. Han har bara ett ansiktsuttryck hela tiden. Men tack vare att filmens handling är så intressant och spänningen så intensiv så klarar han sig undan.
 
Som sagt så väckte hela den här "klockgrejen" en massa tankar hos mig. I filmen är det en tydlig uppdelning mellan de rika och de fattiga (på tid, inte pengar för allt betalas i tid) och det är tydligt att de rika ska leva som 25-åringar i all evighet, medan de fattiga en efter en ska dö då levnadskostnaderna hela tiden höjs i ghettot. För att ta sig mellan zonerna (ända från ghettot till det rikaste stället) kostar det mycket tid. Detta för att kunna hålla de fattiga borta från de rika. Många är nog de naiva rika som inte vet vad som pågår utanför deras murar.
 
En grej får mig att undra... De rika är vana att ta det sakta, medan de fattiga rör sig snabbt, springer och hastar. Trots detta så är uppenbarligen den rika Sylvia (Amanda Seyfried) riktigt vältränad för efter att hon träffat/blivit kidnappad av Will så springer hon för fullt i filmen i HÖGKLACKAT och flåsar knappt. I och för sig så kanske detta är genetiskt kodat likaväl som att alla slutar åldras vid 25, men det nämns aldrig så därför tycker jag att det är lite skumt.
 
Kan verkligen rekommendera denna film!
 

Kommentarer:

1 Helena:

Jag har sett den och tyckte att den var riktigt bra! :)

Kommentera här: