Nya figurer till Duplot

Connors Duplo-figurer har varit väldigt homogena då det gällt hudfärg har jag märkt. Alla figurer har följt med i olika set. Kollade genom på nätet vilka set som finns och fann inget med en figur som var annat än ljus. Så jag kontaktade Lego och frågade dem och det finns ett set, men det säljs inte i Sverige just nu. Jag hade tur så en del figurer fanns kvar i deras lager i Danmark i alla fall så jag kunde beställa dem via telefon. Riktigt bra service!
 
Idag kom figurerna med posten.
 
Nya tillskottet till familjen.

Kommentarer:

1 tess:

Ja det är ju bra det finns med fler hudfärger.... men ibland är de nästan så man undrar över allt som har med detta att göra... tänk bara på debatten kring Tintin just nu....

Svar: Ja det såg så fel ut med duplot här för så ser inte samhället ut (med bara ljusa människor). När det gäller Tintin så anser jag att det är en förevisning av sin tid. Jag har läst en del äldre böcker och där används en del ord, uttryck och stereotyper som jag chockerats över. Men det är just från en viss tid och jag tycker ändå det är bra att vi påminns om hur det var förr. När det gäller barnen så är det förstås viktigt för förälder/förmyndare att prata om sådant så att barnen förstår. Min lille är för liten för sådant än, men jag försöker redan nu lägga grunden till att han ska förstå alla människors värde.
Highlandertess

2 tess:

Ja de är viktigt... men som med Tintin så är de skrivit och ritat på 30 talet... inte en ursäkt men en förklaring och vad hjälper det att förbjuda detta nu?

Svar: Ja, att förbjuda litteratur (även då det gäller tecknat) tycker jag inte om. Påminner om nazisternas bokbål där de brände allt som inte "passade in" :-/
Highlandertess

Kommentera här: