Skänkt till flyktingar

I närheten av staden där jag bor har det tagits emot flyktingar nyligen och fler är på väg. De kommer hit med nästan bara det de har på sig och det passar inte i vårt kalla klimat. Jag samlade ihop en del saker och gav till Röda Korset (som samverkar med att få in saker till flyktingarna). Det är litet, men det är något. Att förlora familjemedlemmar genom våld, krig, förföljelse etc. och då speciellt sina barn är så fruktansvärt att jag inte ens kan föreställa mig detta.
 
Ibland får jag för mig att vi lever i en upplyst tid. Att ordet "flykting" och "flyktingförläggning" hör svunna tider till, typ med 1990-talet som närmast. Men det stämmer inte. Det finns än. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Det blir inte bättre av att det finns folk som säger att "sådana ska inte få komma hit". Som säger att vi ska sluta hjälpa folk. Visst, alla i Sverige har det inte toppen, men vi lever i alla fall inte under samma omständigheter som dessa människor kommer från. Vi måste hjälpa!
 
Lite hjälp, men i alla fall något.

Kommentarer:

1 Linda aka Javamorsan:

vi är så bortskämda här att jag skäms!!

2 Tess:

Till skribenten Inte enig. Om du hade läst det som står ovanför kommentarsrutan så ser du att jag inte publicerar anonyma kommentarer. Vågar de som skriver kommentarer stå för det de skriver med namn och mail DÅ publicerar jag allt (mailadress ser dessutom bara jag, så det är inget farligt att publicera det). Så det är knappast jag som är feg här.

Kommentera här: