Sett filmen Inglorious Basterds

Spoilers förekommer!
 
I Frankrike under andra världskriget bestämmer sig ett udda gäng för att döda nazister på egen hand. De kallas för Inglorious Basterds. När de får nys om en nazistisk filmpremiär gör de upp planer för att lyckas döda alla på premiären.
 
Äntligen har Tarantino gjort en bra film igen (i mitt tycke). Det var länge sedan sist! Jag har inte gillat något sedan Pulp Fiction. Filmen lyckas innehålla allvar, komedi och ett j*vlar anamma på en och samma gång utan att det blir för mycket av något. Jag sitter och skrattar högt för mig själv när Brad Pitts superamerikanska karaktär pratar italienska. Oj oj oj, vad han lyckas i denna film! Det är kul att se honom! Övriga skådespelare är riktigt bra de också. Mélanie Laurent lyser lite extra.
 
Filmen är inte historiskt korrekt eftersom de faktiskt lyckas döda självaste Hitler, men det är kul att se en film som inte känner sig tvingad att följa historien. Många filmer som är baserade på sanna historier är förstås tillrättalagda för att passa som film, men att totalt gå emot som denna film gör är ändå uppfriskande. Jag tycker dock synd om Max. SPOILER! Det är ett nyfött barn som man aldrig får se, man får bara se hans pappa skåla med vänner för att fira sitt barns födsel. Pappan är nazistisk soldat och blir dödad. Jag tycker sådant är tragiskt.
 
Kan absolut rekommendera denna!
 

Kommentarer:

1 Lina:

Jag är inte mycket för sådan där nazist och krigsfilmer, men jag kanske få ge den en chans nån gång.

Svar: Ja, det var inte som en vanlig krigsfilm kan jag säga. Helt annorlunda :-) Jag är inte så glad i krigsfilmer jag heller nämligen.
Highlandertess

Kommentera här: