"Många har sin första fylla..."-kampanjer

Är det bara jag som blir förvirrad när de använder liknande kampanjer oavsett vad högtiden är? Nu börjar de snart komma... "Många ungdomar har sin första fylla på Lucia. Köp inte ut!" Andra tider på året är det: "Många ungdomar har sin första fylla på påsk...Valborg...skolavslutningen...midsommar...", jag tror jag sett sådana kampanjer om de flesta. Det var allt väldigt vad ungdomarna har många första fyllor!
 
Även om kampanjerna är korkade så köper inte jag ut förstås. Förstår inte poängen med att dricka alkohol innan man själv kan köpa det. Vad är det som är så kul med det? Och varför tycker en del det är tufft att supa och festa tidigt? Det var folk som försökte pressa mig till att dricka alkohol innan jag hade åldern inne. Jag vägrade. Tyckte de var löjliga. Ville bestämma själv när jag kände för att testa och inte bli påverkad av någon annan person som tyckte att det var "gôtt att supa".
 
Jag stod emot och testade inte alkohol förrän jag var i "laglig" ålder. Jag tycker inte att jag har förlorat något alls på det. Snarare så är jag glad!

Kommentarer:

1 Lina:

Jag förstår dock inte varför det är okej för en 18 åring att köpa alkohol i baren min inte på systemet?
Man har åldern inne för att gå ut och supa sig redlös men man inte rätten att förfesta.
Själv så väntade jag tills jag var 18 med alkohol´och fest, med undantag för lite bananlikör på fredagskvällen efter maten med familjen. Men som 18 åring på fest bjöd både den ena och andra, precis som folk gjorde på puben. Så vad jag säger är att det borde vara samma ålder på pubar som på systemet, eller tvärt om.

Svar: Men på puben är alkoholen mycket dyrare än på Systemet så när jag var 18 så hade i alla fall inte jag råd med mer än kanske 1 drink och 1 öl, om jag hade varit intresserad. Ibland togs inträde till puben också och då skulle jag definitivt inte haft råd med nåt.
Highlandertess

2 Nettan:

Jag drack min första hela öl (tror det var folköl) på midsommarafton en vecka efter jag hade fyllt 18, jag blev full första gången en månad innan jag fyllde 19 och har haft några fyllor till, men jag gillar ärligt talat inte känslan man får, så jag försöker undvika att bli full

Jag gillar inte att festa heller egentligen och när jag väl festade så gillade jag förfesten mer än när vi gick ut på klubbar, så jag fastnade inte för det där med att festa och supa skallen av sig varje helg, jag tycker det är så onödigt och har hellre en lugn hemmakväll med en bra film och ev sällskap.

Men men, alla är olika, men fulla människor kan jag mer än gärna leva utan

Svar: Jag gillade också förfesterna mer än att gå ut :-) Förstod mig inte på "supa varje helg" heller. Kanske blev varannan månad för mig.
Highlandertess

Kommentera här: