Löjlig oacceptans...

...för andras firande.
 
Jag har åter igen i år fått läsa en del åsikter om Halloween. Folk som anser att vi inte ska fira det, att det bara är kommersiellt (vad är då inte jul??), att det är löjligt och så vidare. Folk har rätt att tycka vad de vill angående denna högtid och andra. Men då folk vill "bestraffa" de som firar, DÅ blir jag arg. Har läst kommentarer som att "Jag ska hälla en hink kallt vatten på de som kommer utklädda till mig och tigger godis", "Jag ska skälla ut de som kommer hit" och liknande. Vad är det för fel på er?
 
Låt folk få fira och ha kul, även om ni inte vill delta! Det finns saker som jag inte firar, men jag går inte runt och hotar folk som vill fira dessa saker. Om ni inte vill ge godis om någon kommer förbi så funkar ett enkelt: "Ledsen, men vi firar inte Halloween." Varför måste ni bli otrevliga och taskiga bara för att det är en sak ni inte "tror" på?
 

Kommentarer:

1 Lina:

Eller så få de väll sätta upp en lapp på dörren med en stor pumpa som är över kryssad följt av texten: Vi firar inte Halloween. Då slipper de att folk ringer på dörren.
Jag firar visserligen Halloween på mitt egna lilla sätt, men jag har dock inget att bjuda på om folk skulle ringa på.

Svar: Exakt! Det är inte alls svårt :-)
Highlandertess

2 Georg Hendrix:

I min erfarenhet är det bara bittra människor som resonerar på det viset. Gubbar/tanter som inte själva har några barnbarn att klä ut eller folk som inte har någon att bjuda på en fest eller aldrig blir bjuden och som självförsvarsmekanism dumförklarar de istället för att tycka synd om sig själva eller våga ta steget att göra något åt situationen!

Man kan få alla dagar till tramsdagar om man så vill.. Namnsdag, farsdag, morsdag, valborg, nyår, jul, helloween.. Eller så vänder man på det och inser att det bara är en kul grej som öppnar upp tillfällen att ha trevligt.

Helloween betyder ingenting för mig personligen, men inte tackar jag nej till en fest med helloween-tema för det!

Svar: Precis! För mig personligen betyder dop, kyrkliga bröllop och liknande ingenting och det är inget jag själv skulle göra, men om en vän väljer att döpa sitt barn eller gifta sig i kyrkan och jag blir bjuden så är jag med och har trevligt ändå.
Highlandertess

Kommentera här: