På bio: Avengers 3D

Spoilers förekommer!

Jorden hotas av en utomjordisk armé ledd av Asgårdaren Loke och för att bekämpa den behöver S.H.I.E.L.D. samla ihop ett gäng med udda, och motvilliga, hjältar.

Jag kan direkt säga att jag verkligen gillade filmen! 3D:n hjälpte till att "dölja" dataeffekterna så det blev inte för mycket. I övrigt bidrog 3D:n med djup i filmen, men inte så mycket mer. Handlingen är vad den alltid brukar vara. Det goda mot det onda. Det som gör denna film speciell är karaktärerna. Flera av karaktärerna diggar jag verkligen. Iron Man/Stark är toppen (fast han kunde ha skippat "playboy"-delen i sin lista över vad han var utan sin dräkt för en man med stabilt förhållande kallar inte jag playboy i alla fall), men allra bäst är Bruce Banner! Hulken är sisådär, animerad som han är. Dock har animationen blivit bättre sedan första "nya" Hulken-filmen från 2003.

Tillbaka till den bäste - Bruce Banner! Jag gillar verkligen den mannen! Edward Norton (som spelade rollen i Hulken-filmen från 2008) är en bättre skådespelare än Mark Ruffalo, men Ruffalo är en mycket bättre Banner (Eric Bana ska vi inte prata på...HEMSK!). Han är klockren i rollen! Hans klädsel, hans hållning, hans ögon, hans sätt att prata - allt är perfekt (Bill Bixby från tv-serien Hulken är måttstocken för mig och han var perfekt++ så Ruffalo kom ruggigt nära)!

De scener jag gillar mest innefattar alltså antingen Bruce Banner eller Hulken. Standardreceptet i en hjältefilm är att hjälten "fångar" skurken eller är i närkamp med hen och då rabblar skurken upp hela sin mästerplan om att ta över jorden/universum... vad de nu ska ta över. Hjälten brukar alltid, tråkigt nog, låta skurken hållas. I denna film börjar skurken rabbla, men eftersom Hulken är mer av en "antihjälte" så bara grabbar han tag i skurken då han är mitt i en mening och slänger runt med honom för att få tyst på honom. Äntligen, säger jag!

Det är även humor i en scen där Thor och Hulken jobbar tillsammans mot ett gäng utomjordingar och när alla är oskadliggjorda så smäller Hulken bara oväntat till Thor (som han haft en dispyt med). Annars är, som jag redan skrivit, Bruce Banner den som gör de flesta scenerna. Roligt med en karaktär med hjärna! Det fanns en del "poseringsfighter" som jag är så trött på (det blev stort då Matrix kom... att de som slåss ska posera snyggt under tiden de slåss. Rätt så onödigt om det inte är en karate- eller Jean-Claude van Damme-film...hehe), men de var ändå inte så många.

Riktiga "good boyscout"-hjältar är ointressanta för mig. Som Captain America till exempel. Det har alltid varit likadant för mig. Dessa karaktärer är så ensidiga. Sidospår: När jag följde Highlander-serien så blev jag uttråkad av den alltid gode Duncan MacLeod, men sedan i säsong 3 dök Methos upp. En person med båda sidor. Måste vara mer intressant för en skådespelare att spela dessa roller också.

Kan rekommendera denna film till alla som inte har något emot superhjältar!

Kommentarer:

1 Gaymasen:

AAAH vill inte läsa. Vill se filmen, haha. ;-D



Och ja killkläder är ju något större än tjejkläder, hehe. ;-) MAKE IT WORK! ^^

2 Helena:

Jag är väldigt sugen på att se den, älskar superhjältefilmer av någon anledning... :)

Kommentera här: