Mat och föreläsning: Bokashi

Syrran bjöd på mat på Svarta Oliver. Jag åt en entrecôte med stekt potatis och bearnaisesås. Det var otroligt gott! Så gott faktiskt att jag vågade be om min första doggy bag någonsin! (För de som inte vet vad det är så är det när man ber om att få ta med rester hem.) Jag orkade verkligen inte äta upp all potatis trots att den var jättegod, så den kom med hem. Lyckades på något vis bita ur en bit av en tand också. Huh! Blir till att ringa tandläkaren imorgon. Fy! Jag som var klar där för i år. Dyyyyyrt! Tanden gör inte ont i alla fall, men måste fixa den innan den börjar göra det.

Efter det var vi på föreläsning om Bokashi. Det handlar om en sorts kökskompostering där man förvandlar matavfall till näringsrik jord. Det var intressant, men väldigt mycket information att ta in. Jag spetsade öronen lite extra när föreläsaren pratade om hur man kan göra sig nytta av det här när man har höns, för en av mina drömmar är att ha höns någon dag (efter att största drömmen om hus har blivit sann).

Bokashi-häftet och min allra första doggy bag.

Kommentarer:

1 Maria:

Åh, jag vill också ha höns! Jag har pratat om det med sambon för ett tag sen och jag tror det skulle vara mysigt. :)



Svar: Jag tror det beror på vilken av övningarna man gör. Jag är ju givetvis inte lika vig och smidig och har inte lika bra balans som de professionella dansarna på bilderna, men jag tror att det är en grej man övar upp. De är heller inte så svår att göra tycker jag. Det är bara lite knepigt att stå och läsa instruktionerna i början kopplat till varje bild/position och så ska man komma ihåg det. Så därför tar det lite tid i början, men övningarna går snabbare att ta sig igenom när man börjar lära sig dom utantill. :)

Kommentera här: