Bully

Kollade på Ellen DeGeneres Show för ett tag sedan och blev helt fast. En familj var gäster och föräldrarna berättade om sin son, som blivit mobbad och till slut inte sett en annan utväg än att ta livet av sig. Pappan grät, Ellen grät och jag grät. Så tragiskt! Och han är inte den enda heller. Det är hemskt vad en del unga (och även en del vuxna, för arbetsplatsmobbing existerar också) utsätts för. ALLA ska vara fria och slippa denna behandling.

Det är patetiskt att en del lär sina barn att man ska se ner på andra som sticker ut. Att man har rätt att reta den som inte "rättar in sig i ledet". Folk säger att barn är grymma. JA, det är de. Men min åsikt är att de lär sig detta från vuxna. När vuxna fäller nedvärderande kommentarar om någon/något så suger barn i sig det. De kopierar och tror det är ok. Nu finns undantag förstås där barn lär sig på annan väg trots att de kanske har jättebra föräldrar som försöker lära dem om hänsyn, respekt och öppenhet mot det "annorlunda". Jag förstår det. Men ALLA borde lära sina barn dessa värderingar!

The Bully Project arbetar mot mobbing. Jag ska absolut se den dokumentären då den finns tillgänglig att hyra i Sverige. Här i Sverige har vi Friends. De jobbar mot mobbing och för jämlikhet och trygghet. I en perfekt värld skulle de inte behövas, men tyvärr behövs de nu och jag tycker det är bra att det finns de som säger "NEJ! Vi accepterar inte detta!"

Kommentarer:

1 Bella:

Ja det räcker ju att dagisbarnen eller skolbarnen influerar barnet. Även om barnet egentligen vet att det gör fel i att följa dem.

Många "svaga" rättar sig efter de andras tankar för att de själva inte ska bli utsatta.

Det är så svårt att nå mobbning, och många, som lärare och chefer väljer att inte se. Tragiskt.

2 sandra, 17 år & 2 barns mamma:

sv: Ja, det är ju rätt dyrt tyvärr! Köpte mitt av en kompis, då blev det ju mycket billigare :)

Kommentera här: