Män och kvinnor är lika

Hur man behandlas, bemöts, vilken kultur man växer upp i och så vidare är det som spelar roll när det handlar om till exempel matematisk förmåga - INTE kön. Att man fått fram detta resultat är inte förvånande för mig. Jag tror att skillnader ligger mellan person till person, inte mellan kön. Att man vill upprätthålla en skillnad mellan könen kan bero på olika saker. Något jag inte går in på i detta inlägg för det skulle bli alldeles för långt då.

Citat från artikeln:
"- Även om en kvinna inte tror på stereotypen måste hon alltid förhålla sig till den när hon jobbar i en mansdominerad bransch. Många orkar inte med att alltid jobba dubbelt så hårt för att visa att de klarar av det, och byter bana för att slippa pressen, säger Claude M Steele."

Riktigt trist att en kvinna måste prestera MER för att ens ses i närheten av en man inom samma bransch. Det är ingen överraskning för mig det heller. Det är sådant som jag upplevt själv. Och det är inte bara åt det hållet tyvärr. När män jobbar i en kvinnodominerad bransch så kan det innebära en del saker, dock inte bara negativa för deras del. För en man kan att jobba inom ett "kvinnoyrke" innebära att man inte ses som "manlig" (varför man nu skulle ha ett behov av att ses som manlig eller kvinnlig, är det inte bättre att ses som en individ? Man kanske är en individ som vill vara manlig eller kvinnlig, så jag menar inte alls att vi ska "ta bort" detta som en del kanske missförstått det som, bara att man inte ska "vara tvungen".), man blir misstrodd för hur bra man klarar sitt jobb om det t.ex. handlar om att jobba på förskola (en MAN kan ju inte ta hand om barn enligt en del) och så vidare.

Men män får ofta en positiv effekt också. De får mer uppmärksamhet och mer uppskattning för jobbet de gör om de jobbar i ett kvinnodominerat yrke, just på grund av att det är få män där. Så medan männen får mer uppskattning så måste kvinnorna inom mansdominerade yrken jobba hårdare för att ens bli erkända? Jag blir så trött...

För att läsa artikeln som jag skriver om kolla här.

Kommentarer:

1 Bella:

Hell yeah, så kan det verkligen vara. I början på mitt jobb hade jag problem med en gammel göbbe, han ansåg att jag inte hade där att göra, för jag kunde inte göra nånting, var ju både ung och tjej! DET GÅR JU INTE. Skällde ut honom när den där klassiska bägaren hade runnit över, sen kom han på att jag inte var så dum längre....gubbar alltså..

Kommentera här: