Första hjälpen-kurs

Idag var första träffen med första hjälpen-kurs inriktning barn på Röda Korset här i stan. Det var kul och intressant! Jag blev nöjd över mig själv att jag har bra teoretisk koll. Stabilt sidoläge gick riktigt bra att klara av och likaså hjälpa någon med andningsstopp. Däremot klarade jag inte av hjärtkompression överhuvudtaget. Det gjorde så fruktansvärt ont i mina handleder så det sa stopp direkt. Jag klarade absolut inte att trycka så hårt som man ska. Det är ändrat nu också. Från tidigare 3-5 cm nedtryck så ska man nu trycka 5-6 cm. Det är riktigt riktigt hårt! Om det verkligen gällde så skulle jag kanske klara det för om det var på riktigt så skulle jag strunta i hur ont det än gjorde. Om det verkligen gällde liv och jag var den enda på plats. Men på dockan gick det verkligen inte. Det gjorde sk*tont!

En träff kvar. Känns bra att gå och uppdatera kunskapen lite. Sist jag gick en sådan kurs var under min tid på gymnasiet på Barn och fritid. Tog studenten 2002, så det är lääääänge sedan...hehe... Hmm... 10 år sedan i år. Det hade jag inte ens tänkt på förrän nu. Jag kan rekommendera alla att gå en sådan här kurs!

Jag blev motiverad att friska upp kunskaperna tack vare denna lilla sötis.
(Obs! Han är inte så ensam som det ser ut. Hans pappa står precis utanför bildomfång.)

Kommentarer:

1 Angeliqa:

Jag tycker också det gör fruktansvärt ont i handlederna att göra kompressioner men tro mig, när det väl är dags att använda kunskaperna på riktigt så kommer du få en helt annan slags kraft.

2 Maol:

Vi hade HLR på tobaken och det gjorde ont i mina handleder också. Dumma jag råkade konstatera att trycker man så hårt så knäcker man väl revbenen. Ja hellre det än att de dör av hjärtstopp sade läraren.'

Duhh...så dum jag kände mig då. Of course, touché.

Kommentera här: