Barnmässan i Karlstad

Idag var vi på barnmässan i Karlstad. Det var riktigt kul! Ingen kö när vi kom dit och inte så trångt där inne heller. Stor skillnad mot ifjol då det var helt tätt med folk. Ifjol var vi där på lördagen också så det kanske berodde på dagen. Robin var lättad i alla fall. Han var inte med ifjol och han hade förberett sig på nåt riktigt hemskt efter mina berättelser.

Jag hade två mål på mässan och jag kunde bocka av båda. Jag ville träffa mamman Maria från familjen Wallquist (Familjen annorlunda på TV4) och säga hej och så ville jag se Bengt Alsterlind.

Efter en stund fick jag träffa Maria. Fick sagt att jag tycker att hon är så skön och att det är så härligt att se dem i programmet. Jag var rätt glad i mig själv då, för jag har svårt för att prata med folk som jag inte känner. Extremt blyg. Men nu blev det av. Jag har bestämt mig för att jag ska försöka leva efter: "Hellre göra och tabba mig än ångra att jag inte gjort det alls". Och folk är lite för dåliga med att sprida ros, beröm och positiva grejer så DET skadar aldrig att göra.

Efter det var det auktion med Bengt Alsterlind. Var sugen på att bjuda på ett stort Duplo bondgårdsset, men priset steg för fort. Det blev ändå mycket billigare än i affären, men för högt för mig. Under en budgivning höll Connor på att peka för fullt och då sa Alsterlind: "Den lille pôjken där nere...bjur han eller?" med ett litet skratt. Den historien kommer Connor få höra när han blir äldre. "Ja du, gubben... När vi var på barnmässa när du var liten så skämtade mammas Hajk-idol Bengt Alsterlind med dig du..." Hahaha! Jag skrattar, men jag är seriös angående om att jag kommer berätta om det! Alsterlind har en sådan härlig utstrålning och jordnära charm så jag gillar honom!

En kvinna hade könsproblem. Skumt det där! Alltså...får förklara. Connor hade lila byxor på sig och en vit tröja med små tassavtryck överallt. Hon sa: "Åh en pojke....eller nä.... en flicka va?" Jag sa att det är en pojke, men det är inget som spelar roll (han skulle få en grej nämligen och hon vill väl välja "rätt" kön. Det var därför jag sa att det inte spelar roll eftersom vi inte "könar" grejer.). Hon sa: "Ah men...byxorna är lila så flicka va?" Uhm? Problem eller? Det löste sig till slut, men tänk vad folk krånglar till det för sig ibland. Jag var road.

Vi fick en hel del gratisgrejer! I like! Till Connors lycka så delade väldigt många ställen ut ballonger. Till slut blev det fyra ballonger (varav en större köptes och tre mindre var gratis) och ett ballongdjur (gratis). Hade han fått fritt fram så hade vi nog haft med oss tjugo ballonger hem istället, men vi var tvungna att få plats i bilen.

Jag är jättenöjd med dagen!


Connor kramade en smurfs näsa och testade en trampbil, vi såg Batmanbilen och Bengt Alsterlind.


Saker från mässan. Ballonger, pysselpåse, prov på t.ex. babyolja och badskum, tidningar och brandhjälm. Lådan med kors på köpte vi till nedsatt pris från Apoteket på mässan. Den har vi tänkt förvara plåster och förband i.

Kommentarer:

1 Anonym:

Mm, nostalgi. En sån där brandhjälm som Connor har på bilden hade jag och mina syskon också när vi var små. :)

Kommentera här: