Plastikkirurgi igen...

Detta är ingen kritik mot enskilda personer utan en kritik mot normen som finns. Om ni läser, tänk på detta, för det är inte min avsikt att såra någon person.

Oroväckande många mammor på nätet skriver att "när jag fått alla barn som jag tänkt mig så ska jag fixa det och det och det..." Idealen förändras och numera verkar det som att man ska se det som normalt att lägga sig under kniven eller nålen. Jag är orolig för var allt kommer sluta. Om barnen växer upp med att sådant farligt normaliseras så kanske deras generation går ännu längre. Och sedan går det längre och längre och längre och till slut ser ingen ut som det är meningen utan alla har helt plastiga fejkutseenden som uppfyller omgivningens idé av vad som är "norm" och "snyggt". Vad är det för fel med att se ut som man gör?

Folk flämtar förskräckt då de får se en gammal kinesisk kvinnas snörade fötter, men det var NORMEN där och då. Hur kan man kritisera det om man samtidigt är beredd att genom ingrepp förändra sitt eget utseende? Jag avskyr den rådande normen som säger till tjejer att de MÅSTE ha stora bröst för att bröst är KVINNLIGT och utan dem är man inte kvinna. Jag är supernöjd med mina så länge som de är friska och inte ger mig några fysiska besvär. Varför kan inte fler vara det? Media och dokusåpor matar på med bilder av fylliga bröst som står rakt ut. Riktiga bröst (som man faktiskt kunde få se i vanliga filmer på 80- och även 90-talet) ses numera som hängiga, små och/eller fula. Brösten på den tiden stod inte rakt ut utan de befann sig där de skulle. Jag förstår inte hur folk kan tycka att fejkidealet är vackert och att det naturliga är fult/äckligt.

Även om jag personligen inte förstår så struntar jag i vad folk gör med sig själva. Det jag är orolig för är den växande normen. Det som påverkar våra barn och deras syn på saker när de växer upp.