Skrapat triss för insändare

När en insändare kommer med i tidningen Allas får skribenten trisslotter som honorat. "Veckans" får en extra grej. Jag fick en insändare med igen så har skrapat lotter nu. Ingen vinst tyvärr, men kul att skrapa. Denna gång handlade insändaren om att jag inte behöver en smartphone och att jag inte bedömer människor efter prylar de äger utan hur de är.
 
Min insändare. Ser ni signaturen Tess i någon tidning så är det mycket möjligt att det är jag. Det är alltid min signatur.

Kommentarer:

1 Lina:

HAha det där kunde lika väl jag ha skrivit. En telefon ska man ha för att ringa med och inte surfa runt på nätet.

Svar: Härligt att höra att det finns någon mer som inte är beroende :-)
Highlandertess

2 Lina:

Tyvärr är vi så gott som de enda är jag rädd.

Svar: Jo, det verkar så. Vi och en del av den "äldre" generationen... :-) Snart säljs väl bara Doro och Smartphones så att man antingen får välja mellan pensionärstelefonen eller en pengaslukande manick. Min sambo upptäckte att man MÅSTE ha abonnemang när man har Smartphone för den laddar visst ner "nödvändiga" uppdateringar då och då så har man kontantkort (som jag har) så blir det dyrt. Jag har kontantkort just för att det blir så billigt. Jag betalar bara för det jag använder. Men det gäller inte när man har någon nyare mobil då...
Highlandertess

3 Lina:

Men det suger ju ännu mer. Jag har visserligen ett billigt abonnemang hos telia. När jag hade kontantkort fick jag slänga ut 3-400 kr i månaden på min mobil och nu ligger summan på 160 kr. Vilket uppskattas kan jag lova. Men man ska ju inte behöva bli tvingad till ett abonnemang. Dessutom suger batteritiden på de där mobilerna. En annan laddar mobilen kanske 2 gånger i veckan medan mina vänner få ladda sina varje dag.

Jag fick lite panik för ett tag sedan då jag trodde min mobil hade gjort sitt och skulle leta upp en ny. Men jag kunde bara hitta de där pensionär mobilerna med knappar! En sån vill man ju inte ha men jag vill inte heller ha en utan knappar! Hjälp säger jag bara.

Svar: Precis mina farhågor. Jag laddar nog min mobil en-två gång i veckan och min sambo laddar nästan varje dag. Så jag ser bara nackdelar med en sådan. Folk har försökt övertyga mig om fördelarna. "Det finns gps". Jag har bra lokalsinne och går inte vilse. Är jag på okänd mark så har jag oftast kartor med mig eller så finner jag vägen ändå. "Du kan snabbt kolla info på nätet". Vilken info skulle jag egentligen behöva där och då, som inte kan vänta tills jag kommer hem? "Du kan ladda ner roliga spel, se på film, lyssna på musik" Jag har en 40tums tv hemma med olika spelkonsoler. Varför skulle jag vilja spela på en pluttig liten skärm som ibland inte ens känner av mina fingerrörelser? Dito med film. Varför skulle jag vilja se film på en sådan pluttig skärm med dåligt ljud? Och angående musik så har jag en mp3-spelare och en bärbar cd-spelare. Ja, listan kan göras lång :-)
Highlandertess

4 Lina:

Folk vill tydligen ha allt samlat på ett och samma ställe.

Men som jag sa om batteritiden till en telefonförsäljare. Jag frågade hur ofta den moderna saken behövde laddas och han sa varje dag, vilket fick mig att svara:
"Men min mobil håller minst i 3 dagar om jag använder den och 5 om den bara ligger och samlar damm. Tänk om jag ska spendera ett dygn i skogen, jag bryter benet och när jag väl sak ringa på hjälp så är den supermoderna mobilen död. Hur ska jag då ladda den? I en stubbe?
Min stenålders mobil överlever iaf hela dygnet och lite till utan problem".

Han erkände att det skulle bli problem då och att jag hade en poäng. Och han fattade dessutom vinken om att jag inte var intresserad av dagen nymodernigheter.

Svar: Hahaha :-D Bra svar!
Highlandertess

Kommentera här: