Sett filmen Super 8

Spoilers förekommer!

När ett gäng barn/ungdomar spelar in en egen film under sommaren 1979 blir de vittne till en intensiv tågkrasch. Men kraschen är bara början...
 
Precis i början undrar jag hur jag ska klara mig genom denna film. Ungarna är irriterande och tågkraschen är alldeles för överdriven (och dataanimerad). Men någonstans efter det vänder det. Jag tror det är Elle Fanning som jag fastnar mest för. Hon är riktigt bra! En scen i filmen påminner mig mycket om E.T. Killarna springer nerför ett flertal sluttningar på husens bakgårdar medan det är fullt med militärer runt omkring. I E.T. cyklar killarna nerför ett flertal sluttningar på någon form av byggplats medan det är fullt med militär runt omkring. Det gav samma känsla. En sak som hade varit kul i filmen... om de hade bytt ut huvudkaraktären till en tjej. Tänk att äntligen få se en äventyrsfilm som denna med en tjej i huvudrollen! DET hade varit något det. Men de kör i samma trötta spår med en kille.
 
Han är dock bra, så missuppfatta mig inte. Rymdvarelsen är dåligt animerad. Riktigt trist när man äntligen får se "saken" och den är en sådan besvikelse. De skulle ha behållit den i skuggorna. I slutet är det en scen som får mig att bli tårögd. Storspoiler!!! Huvudkaraktären har hela tiden haft med sig en silverberlock som var hans mammas (hon dog 4 månader tidigare i en arbetsplatsolycka). När rymdvarelsen återskapar sin farkost blir den magnetisk och drar till sig det mesta. Berlocken dras ur killens ficka och han greppar tag i den. Den öppnas och inuti är det en bild på mamman med sin son då han var nyfödd. Riktigt liten pluttig bebis och mamman ser så glad ut. Det är nog mitt mammahjärta som blöder då, för jag blir alldeles rörd. Speciellt då killen släpper taget om berlocken och den flyger iväg. Huh...jag ryser!
 
Står man ut med en del gnälliga ungar i början av filmen och en del dåliga effekter så rekommenderar jag denna film! Det är "gammaldags" äventyr.
 
 Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Sara:

Har också sett denna för ett tag sen tyckte den var riktigt bra! Och jag är inget sci-fi fan heller :) Lite annorlunda mot många andra nyare filmer.

2 CJ:

Instämmer, asiatisk mat är en stor festivalfavorit hos mig också. :) Trevlig kväll!

Kommentera här: