Läst klart: Freddie Mercury - Den definitiva biografin av Lesley-Ann Jones

Spoilers?

En biografi om Freddie Mercury, sångare i Queen och soloartist som så tragiskt gick bort i AIDS 1991.
 
Jag skulle inte kalla detta för den definitiva biografin. Den är ganska amatörmässigt skrivet och vid flera tillfällen så upprepar författaren exakt samma mening. Det märks att det ligger mycket arbete bakom boken så jag förstår inte varför författaren då inte försökte få slutprodukten bättre än detta. Den berättar inget som jag inte läst tidigare. Jag har läst boken skriven av Peter Freestone och tycker att den täcker allt. Kanske är det därför jag inte blir imponerad av denna bok. Har man inte läst en enda bok om Freddie så kan denna nog vara bra.
 
Det finns bara en enda sak som stör mig rejält, så boken är inte så väldigt dålig. Jag tycker den är medel på ett ungefär. Det som stör mig är att författaren gått före saker och skriver i boken att 2012 hade en storfilm om Freddies liv premiär med Sacha Baron Cohen som Freddie. I och med att detta fortfarande, så vitt jag vet, inte är helt säkert så känns det rätt "fult" att anta en sådan sak och dessutom skriva med den i boken. När 2012 har passerat så kommer boken därmed att innehålla ett faktafel.
 
Bokens framsida.

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Efter läst ett antal olika "rockbiografier" där bara Mötley Crues "The Dirt" och Ozzy Osbournes "I Am Ozzy" hållit hela vägen kan jag bara säga att.. Välgjorda rockdokumentärer är mycket mer givande.

Först för att de innefattar musik. Vilket är anledning att man ens läser boken/ser filmen, men också för att man får höra folket som var med/omkrings personliga historier inte massa omgjorda texter av någon som.. Ibland knappt verkar veta vem dom skriver om.

Gällande Queen tycker jag både Brian May och Roger Taylor är väldigt bra på att prata.. Både personligt och professionellt. Även att se Freddie Mercurys mamma kan vara trevligt, då det visar hur VANLIG hon verkligen är och att det inte är någon super-mamma/udda figur som fött en sådan son.

Tycker även att många böcker har eller får någonstan i boken, fel fokus. Läste nyligen Michael Jacksons "Moonwalk". Första halvan var riktigt givande.. Andra var inte ens i närheten.

Kommentera här: