Sett filmen The Last Exorcism

Spoilers förekommer!

En pastor som vacklar i sin tro vill visa och avslöja att predikan och exorcism bara handlar om att sätta upp en bra show och att folk går på allt. Ett filmteam får följa med honom då han ska utföra en exorcism på en ung flicka, vars pappa skrivit brev till pastorn och bett om hjälp.

Framsidan av filmen lurar tittaren totalt. I alla fall i mitt tycke, då filmen inte alls är som den framvisas. Den är filmad som oklippt dokumentär och den stilen funkar ibland och ibland inte. Till viss del funkar det här. En del grejer blir lite läskigare eftersom man inte får de där standardklippen som Hollywood alltid kör med, då man VET att något kommer dyka upp och att man kommer visa det på ett visst sätt. Men filmen i sig blir sämre och sämre. Ända från första stund som pastorn träffar den besatta flicka så känns det mer och mer fel. Hon känns så "fel", så fejk. Så oäkta och "glättig" på något vis.

Filmen. Skrämmande? Nej. Spännande? Nej. Intressant? Nja... Eftersom jag tröttnade på handlingen och skådespelarna och istället tänkte på sammansättning, klippning, ljud och så vidare så var det inte det menade intresset jag hade. En scen i ladan är dock lite intressant, då flickan i fråga gör en massa konstiga ställningar varav en del ser omöjliga ut.

Köp DVD på Ginza

Kommentera här: