Sett filmen Remember me

Spoilers förekommer absolut! Läs inte mer än de två första raderna om du inte vill ha storspoilers!

Tyler och Ally inleder en romans, men båda två har hemligheter och saker de vill slippa ifrån. Kommer kärleken vara stark nog?

Jag tycker fortfarande det är lustigt att Emilie de Ravin får spela så unga roller, trots att hon bara är 1 år yngre än mig. Hon ser ung ut så det är antagligen därför. Filmen blir en överraskning! Jag trodde inte så mycket om den, men den engagerar mig verkligen. Särskilt en sidohistoria. Tyler (Robert Pattinson) har en lillasyster som är mobbad i skolan där hon går. Jag blir så otroligt förbannad på ungarna som utsätter den stackars tjejen för utfrysning, mental mobbing och till slut även fysisk då de klipper av en stor bit av hennes långa hår. Allt på grund av att denna tjej är "annorlunda". Jag gillar verkligen denna tjej! Hon är klipsk och så otroligt välmenande och snäll. Att hon ska behöva stå ut med dessa idioter...GAH! Jag mår faktiskt lite gott när hennes storebror skrämmer de som mobbar. Jag kan förstå hans frustration och hans vilja att hjälpa sin syster. Samtidigt så är det kanske inte riktigt rätt metod, men men...

Trots att detta engagerar mig mest så är huvudhandlingen också bra. Båda huvudkaraktärer har trauman i sitt liv, Ally (Emilie) på grund av att hon såg sin mamma skjutas ihjäl på en tunnelbaneperrong och Tyler för att han hittade sin storebror efter att han tagit livet av sig. Trots att det inte är menat så, så hittar de varandra efter ett tag.

Slutet! Oooh, slutet! Jag får rysningar! Filmen utnyttjar här tyvärr känslor man haft på riktigt i och med attentatet mot World Trade Center 11 september 2001 och jag är medveten om att det är detta som får mig att bli så tagen. Men det funkar! Rekommenderar denna film, förutom om ni verkligen är "allergiska" mot romantiska filmer.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 tess:

KUL att du blev med mig till nya stället...



Den filmen hyrde ja å såg själv vilket ja sällan gör.. såg den å Dear John... å den där Remember me filmen va inte bra... så konstig å ändå tittade ja klart.

2 tess:

Skrattar ja gud va olika man kan tycka... ler.

Kommentera här: