Sett filmen Arctic Outbreak (The Thaw)

Spoilers förekommer absolut! Måste bara påpeka att filmens framsida totalt missleder tittaren till vad filmen handlar om. Det ser ut som att de befinner sig i en grotta, men det förekommer aldrig någon grotta i filmen.

En expedition på Nordpolen upptäcker ännu en farlig sak med den globala uppvärmningen och tinandet av glaciärer. En helt bevarad mammut har tinat fram och i denna finns en parasit, en farligt dödlig sådan.

Filmen i sig är inget vidare, men eftersom det handlar om något så äckligt så funkar den ändå för mig. Dessa parasiter är riktigt äckliga. Satt och kliade mig nästan hela tiden under filmen. När jag tänker på dem nu så kliar det. Huh! Effekterna är stundvis riktigt bra. En del saker är läbbiga och då funkar det! Skådespelarna är....eeh... jag finner inte ord för hur de är. Det känns som att de allihop spelar in en varsin film för de reagerar inte på varandras reaktioner och känslor utan kör sina egna race. Val Kilmer som står som dragplåster för filmen är bara med en kort stund i början och slutet.

Tycker man kan se denna, i alla fall om man inte är insekts- eller krypfobiker. Den har sina stunder och en del scener är riktigt roliga (fast det inte riktigt är syftet).

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda aka Javamorsan:

Sitter och klurar på om jag sett denna eller inte Hmmm. Får liksom kolla upp detta!

Kommentera här: